Un robot desinfectant

L'Hospital Joan XXIII rep un robot desinfectant per part de la Comissió Europea

També en rebran els hospital Sant Pau, Sant Rafael, Josep Trueta i el comarcal de la Selva

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha rebut de la Comissió Europea un robot  capaç de desinfectar  una habitació de mida estàndard en només deu minuts, mitjançant la llum ultraviolada. A més del centre tarragoní, també s'ha entregat a quatre hospitals de Catalunya: Sant Pau i Sant Rafael, de Barcelona; el Josep Trueta de Girona; el comarcal de la Selva, a Blanes. Tots ells han estat beneficiats dels robots subministrats per l'empresa danesa UVD Robots

En un comunicat, la Comissió Europea ha manifestat que l'objectiu de la donació és «garantir un entorn estèril als hospitals sense exposar al personal a un risc innecessari». Així mateix, també han aclarit que l'ús dels robots «evitarà que els professionals de neteja hagin de manipular, transportar o emmagatzemar productes químics tòxics, perillosos o corrosius».

Els dispositius es podran dirigir a distància a través d'una aplicació mòbil i l'operació es podrà iniciar des de l'exterior de l'habitació. A més, amb una sola càrrega el robot podrà desinfectar 18 habitacions.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya de la Comissió Europea per proporcionar equipaments «útils i necessaris» als estats membres i ajudar-los a fer front a la pandèmia.