Pla general de la zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE a La Canonja, sis mesos després del sinistre

La Comissió Europea es compromet a revisar les directives sobre accidents greus arran del cas IQOXE

Esquerra va adreçar dues peticions sobre controls ambientals i risc d'accidents al sector de la indústria

El cas de l'explosió mortal d'IQOXE estarà ben present quan la Comissió Europea hagi de revisar les directives sobre seguretat  industrials i control d'emissions al medi ambient. L'òrgan internacional s'ha compromès a revisar aquestes directives  vigents i a fer una valoració rigorosa de les causes de l'accident  del 14 de gener de 2020 a la Canonja, segons ha trascendit aquest dilluns.

Els eurodiputats Jordi Solé i Diana Riba, d'Esquerra Republicana, són qui van adreçar-se a la Comissió amb dues peticions concretes per ampliar els controls ambientals i per actualitzar la directiva sobre riscos i accidentalitat a les iondústries químiques. Els republicans han valorat positivament la resposta oficial, on l'organisme ha confirmat que «tindrà en compte» el que va succeir a Tarragona  a l'hora d'estudiar i implantar possibles millores a la normativa comuna actual sobre prevenció d'accidents industrials greus. S'espera que el cas IQOXE, doncs, marqui un abans i un després en la seguretat industrial no només del Camp de Tarragona, sinó a escala europea.

«Amb tota la raó, la població demana garanties de seguretat i el màxim control possible sobre les emissions contaminants i els efectes que puguin ocasionar», ha destacat la diputada d'Esquerra al Parlament Raquel Sans després de conèixer la resposta de la Comissió Europea. Les investigacions  oficials sobre què va fallar i quina va ser la causa de l'accident segueixen el seu curs i encara no s'han traduït en resultats concloents.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!