La URV, universitat pública i de referència del Sud de Catalunya

El Consell Social de la URV destinarà 6.000 euros a tres projectes emprenedors de l'alumnat

Una assessoria de teletreball per a empreses, un sistema per regular els factors ambientals a classe i una plataforma d'aprenentatge online, les idees seleccionades

És mala època per llençar-se a l'aventura empresarial, però la Universitat Rovira i Virgili (URV) vol fer un pas endavant. El Consell Social ha aprovat aquesta setmana tres ajuts, de 6.000 euros cadascun, a tres projectes emprenedors sorgits d'estudiants de la pròpia universitat. L'impuls econòmic pretén ajudar a la seva futura comercialització i entrada al mercat, per tal de posar en valor la seva visió innovadora i fer-los viables per poder-se enlairar.

El primer dels projectes premiats és un sistema de regulació dels factors ambientals de l'aula —il·luminació, acústica, qualitat de l'aire— per tal de garantir millors condicions d'ensenyament i aprenentatge. L'investigador Jordi Mogas, responsable de la idea, parteix de la base que aquests factors condicionen el rendiment dels alumnes, de manera que vol posar la nova eina a disposició dels equips directius amb una sèrie de sensors

El segon projecte és una consultoria per assessorar empreses en matèria de teletreball per tal d'adaptar-se a la situació actual:regulació, formació i informàtica. L'han impulsat els estudiants Pere Oller, Marc Jardí i Joan Cristià Rodríguez i aspira a millorar la productivitat laboral a les empreses després de la reestructuració forçada i el canvi d'era al món virtual.

I, finalment, el tercer dels projectes premiats és una plataforma educativa en línia capaç de proporcionar recursos educatius accessibles i assequibles per a tots els nivells educatius. És una proposta de l'estudiant Hammam Alkemazy que mira en especial a l'educació i a les llengües, que es basarà en un sistema de vídeos a la carta i que comptarà amb continguts sorgits de la recerca de la pròpia URV. El jurat ha valorat les possibilitats reals de creació de les empreses, el grau d'innovació i l'accent multidisciplinar dels projectes presentats.


Comentaris