El conseller Puigneró: «El Port de Tarragona tindrà un paper determinant en la transformació digital catalana»

El responsable de l'àrea de Polítiques Digitals ha visitat per primer cop la instal·lació portuària
Creuset i Puigneró s'han reunit aquest dijous al Port de Tarragona | Toni Cabanillas

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha visitat el matí d'aquest dijous, 16 de maig, les instal·lacions del Port de Tarragona per primera vegada des que va prendre possessió del càrrec. Puigneró s'ha reunit amb el màxim representant de l'Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, amb qui ha acordat establir «sinergies i acords per connectar les nostres voluntats d'avançar segons l'evolució digital», tal com ha reblat el president del Port.

 

 

El conseller ha reivindicat la importància d'aquelles «institucions determinants per al territori i la seva economia», i ha concretat que «el Port de Tarragona tindrà un paper determinant en la transformació digital catalana» durant els pròxims 15 anys. Jordi Puigneró ha alertat de tres grans reptes: el migratori, el climàtic i el digital, i ha instat a «posar-ho tot de la nostra part per adaptar-nos de forma conjunta a la nova realitat tecnològica» global.

 

La Generalitat i el Port de Tarragona inicien converses per adaptar les eines digitals al món portuari

El conseller de Polítiques Digitals ha signat el llibre d'honor de l'Autoritat Portuària de Tarragona | Toni Cabanillas

Josep Maria Cruset ha celebrat que «estem constituint espais de treball que han d'esdevenir la base d'autèntics models d'innovació tecnològica des del nostre sector», i ha mostrat la porta oberta a expandir aquestes aplicacions i esforços «molt més enllà d'una mirada del Port, sinó com una mirada de país a tot Catalunya».

 

El món digital entrarà amb força en sectors com la mobilitat i el control de vehicles pesants, per tal d'optimitzar els temps, o amb iniciatives per promoure la innovació oberta al Port i que serveixin per vincular els emprenedors del territori amb els  reptes i les necessitats de la institució tarragonina. «És la nostra gran estratègia conjunta per millorar la competitivitat del Port i de Catalunya durant els pròxims anys, perquè la República Catalana serà digital o no serà», ha conclòs el conseller.

 

També et pot interessar