L'últim tren de la història de l'estació de Salou.

Primer pas perquè els municipis de la Costa Daurada s'acomiadin de la via del tren

El termini d'execució es d'11 mesos

Els municipis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant; Mont-roig del Camp; Vinyols i els Arcs; Cambrils i Salou estan un pas més a prop de poder recuperar el terreny de les vies del tren pels seus respectius teixits urbans. Aquest dijous, 19 de novembre, l'empresa pública espanyola Adif Alta Velocitat ha fet públic que ha tret a licitació la redacció del projecte de construcció de les actuacions derivades de l'estudi sobre l'efecte barrera de la via entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Port Aventura.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El contracte té un pressupost de licitació de 565.641,83 euros i un termini d'execució d'11 mesos. Es tracta d'una nova licitació amb modificacions en diferents apartats del plec de condicions. Per poder impulsar aquesta nova licitació, es va haver de desistir de l'anterior, fet que es va publicar al BOE a finals del mes d'octubre. 

Declaració d'impacte ambiental

Adif AV ha analitza en un estudi l'efecte barrera que suposa la plataforma ferroviària en els municipis creuats per l'antic traçat. D'aquesta manera, l'empresa pública compleix amb la declaració d'impacte ambiental (DIA), que obliga a desmantellar tots els elements de la via, un cop ha entrat en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani. L'àmbit d'actuació és de 29 quilòmetres i creua els municipis anteriorment esmentats: Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils y Salou.

El Corredor del Mediterrani fa anys que s'emporta bona part dels pressupostos estatals a la província. De fet, des de 2018, any dels darrers pressupostos vigents a l'Estat, els pressupostos dels governs del PP, Adif i Adif Alta Velocitat han invertit 154 milions d'euros a les comarques de Tarragona. 


Comentaris