Tren a l'estació de Salou

Primer pas perquè els municipis de la Costa Daurada s'acomiadin de la via del tren

El termini d'execució es d'11 mesos

Els municipis  de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant; Mont-roig del Camp; Vinyols i els Arcs; Cambrils i Salou estan un pas més a prop de poder recuperar  el terreny  de les vies  del tren  pels seus respectius teixits urbans. Aquest dijous, 19 de novembre, l'empresa pública espanyola Adif Alta Velocitat ha fet públic que ha tret a licitació  la redacció del projecte  de construcció de les actuacions  derivades de l'estudi sobre l'efecte barrera de la via entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Port Aventura.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El contracte té un pressupost  de licitació de 565.641,83 euros i un termini d'execució d'11 mesos. Es tracta d'una nova licitació amb modificacions en diferents apartats del plec de condicions. Per poder impulsar aquesta nova licitació, es va haver de desistir de l'anterior, fet que es va publicar al BOE a finals del mes d'octubre. 

Declaració d'impacte ambiental

Adif AV ha analitza en un estudi l'efecte barrera que suposa la plataforma ferroviària en els municipis creuats per l'antic traçat. D'aquesta manera, l'empresa pública compleix  amb la  declaració d'impacte ambiental (DIA), que obliga a desmantellar tots els elements de la via, un cop ha entrat en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani. L'àmbit d'actuació és de 29 quilòmetres i creua els municipis anteriorment esmentats: Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils y Salou.

El Corredor del Mediterrani fa anys que s'emporta bona part dels pressupostos estatals a la província. De fet, des de 2018, any dels darrers pressupostos vigents a l'Estat, els pressupostos dels governs del PP, Adif i Adif Alta Velocitat han invertit 154 milions d'euros a les comarques de Tarragona.