Imatge d'arxiu del poble pesquer de l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre

La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre presenten la nova campanya de promoció turística

La campanya 'Catalunya es casa teva', engegada per la conselleria d'Empresa i l'Agència Catalana de Turisme, compta amb el suport de les quatre diputacions per reactivar conjuntament el sector turístic català

La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre han presentat aquest dilluns 15 de juny al migdia els espots publicitaris de la nova campanya de promoció turística 'Catalunya és casa teva'. En un acte en línia de presentació conjunt, presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, la conselleria d'Empresa i Coneixement i l'Agència Catalana de Turisme han presentat al costat de les quatre Diputacions i la Val d'Aran el que anomenen «una campanya de país» amb què es vol reactivar el turisme en els mercats de proximitat.

Una acció conjunta i una inversió inèdites per pal·liar els efectes de la crisi sanitària en el turisme

L'acció conjunta, inèdita, compta amb el suport i la participació dels patronats de turisme de les diputacions, Turisme de Barcelona i la Val d'Aran, en consonància amb la unitat estratègica que es vol promoure i la importància econòmica del sector, que representa el 12% del PIB català i el 14% de l'ocupació. A l'acte s'han fet pal·lesos els greus efectes que ha tingut i pot tenir la Covid-19, que pot fer deixar de facturar fins a 15.000 milions d'euros i posarà en perill 90.000 llocs de treball directes.

La inversió també és inèdita pel volum econòmic més gran mai dedicat a la promoció turística del territori, i és que s'hi han dedicat 7,4 milions d'euros, 3,3 dels quals es dedicaran a la primera onada de publicitat. La intenció inicial és promoure el turisme interior, ja sigui català i espanyol, amb espots publicitaris específics per a cada zona abans de l'arribada de turistes estrangers, i engrescar aquests últims per tal de notar molt més lleugerament els efectes negatius que es derivaran de la crisi sanitària. 

En la mesura que la connectivitat aèria es vagi recuperant, s’activarà una segona onada de la campanya a partir de la tardor de 2020 i amb continuïtat al 2021, que comptarà amb el pressupost restant de 4,1 milions d’euros.

Noemí Llauradó ha destacat el turisme familiar i el patrimoni cultural i natural de la regió

En l'acte, han participat via telemàtica els presidents i presidentes de les Diputacions i dels patronats de turisme. Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, ha declarat que estan buscant les millors eines per a esperonar el creixement econòmic a través del turisme i hi ha mostrat el seu compromís. Però sobretot, ha destacat la importància i la comoditat que té a la regió de Tarragona el turisme familiar, i ha recordat el patrimoni cultural i natural de l'entorn.


Comentaris