Automostres a escoles.

El cribratge massiu a 89 centres educatius de Tarragona enxampa cinc professionals positius en Covid-19

Ja s'han analitzat prop de 3.000 testos PCR diferents | Salut ofereix l'automostra, voluntària, a gairebé 15.000 professionals

El Departament de Salut ja ha realitzat un total de 2.906 mostres PCR en el marc del  cribratge  massiu als professionals dels centres escolars arreu del Camp de Tarragona. Els controls, que són voluntaris i s'estenen més enllà del professorat  —personal de neteja, menjador, cuina, manteniment...— ha han arribat a 89 centres escolars del territori i, durant els primers 10 dies de represa  escolar, ja han enxampat cinc persones positives asimptomàtiques en Covid-19.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La prova consisteix a una PCR  realitzada pels propis usuaris, prèvia supervisió i explicacions d'un professional —anomenat  'referent Covid'— i amb el material i la planificació a càrrec de l'òrgan de Salut. Un total de 14.452 professionals del Camp de Tarragona, de fins a 467 centres escolars diferents, estan convidats a l'automostra voluntària i a sumar-se al cribratge massiu en els pròxims dies si així ho sol·liciten.

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona, Jean-Marc Segarra, explica a TarragonaDigital que «l'objectiu d'aquestes proves és un estudi  poblacional de com ens afecta la Covid-19 en aquest context», més enllà de «comprovar els positius a la tornada de les festes de Nadal» un cop el curs ja hagi començat a rodar. En aquest sentit, calcula que «a finals de mes estarà fet i enllestit» i confia que la xifra de persones que vulgui formar part del cribratge a les comarques del Camp de Tarragona sigui superior als 10.000 professionals.