INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

CRÒNICA: L'estat d'alarma, una tarda de diumenge sense fi

TarragonaDigital es desplaça de Tarragona a Reus i visita l'hospital Sant Joan de Reus en plena crisi del coronavirus i amb l'estat d'alarma decretat

TarragonaDigital s'ha desplaçat, en plena crisi del coronavirus i amb l'estat d'alarma declarat en tot el territori espanyol, de Tarragona a Reus i ha pogut visitar part de l'hospital Sant Joan de Reus, un dels principals centres mèdics de la província. El motiu d'aquesta visita era una visita mèdica ineludible d'aquest cronista, (no vinculada al coronavirus), i per les condicions d'aquest articulista, (discapacitat i sense poder conduir), s'ha fet en les condicions d'excepció que recull el decret de l'estat d'alarma. Principal conclusió d'aquest desplaçament: l'Estat ni hi és, ni sembla que hi pugui ser.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

El bombardeig informatiu sobre el confinament, i una imaginació ràpidament excitable, em feien preveure, no militars al carrer, però si controls severs que limitessin al màxim la circulació. Bé, la meva experiència ha sigut que l'estat d'alarma, a Tarragona ciutat, i a l'entrada de Reus, és com una tarda de diumenge sense fi. 

 

Documentació per acreditar el desplaçament

Com a persones d'ordre, moderats però d'ordre, hem sortit de casa pels volts de dos quarts de deu, teníem hora a les 10, i amb la documentació necessària per poder acreditar que anàvem dues persones al vehicle, complint amb les indicacions del decret del govern espanyol. Dúiem a sobre el carnet del departament de Benestar Social que certifica el meu grau de discapacitat; el llibre de família, que demostra els vincles legals amb la mestressa (els emocionals els mostro en la intimitat); i tot aquell paper que creiem que ens podia servir per demostrar que estàvem sent bons i responsables ciutadans.

 

En les prop de dues hores que hem estat fora de casa no ens ha parat ningú. L'Estat, que ha pres les competències als governs autonòmics, estava desaparegut aquest matí de dimecres, 18 de març, a Tarragona ciutat. La sorpresa, i preocupació, davant de la constatació de les dificultats de l'Estat per fer complir l'estat d'alarma m'ha obligat a canviar el to de la crònica. Servidor s'esperava trobar un 'Point Charlie' a les Gavarres, (he vist massa pel·lícules, ho sé) però en canvi la realitat que ha pogut constatar és que l'emergència sanitària s'assembla massa, per aquells que tenim la sort d'estar més o menys sans, a una tarda de diumenge, amb pinzellades surrealistes, absurdes i preocupants.

 

El toc surrealista: hem estat a un pas d'atropellar a un pakistanès amb bicicleta i sense casc. La pinzellada preocupant: ens hem creuat amb un camió cisterna aturat a la T-11, davant del Carrefour, direcció a Tarragona, i amb el conductor sobre la cisterna. L'apunt absurd: uns agents dels Mossos d'Esquadra fent-la petar, en grup, amb els companys de l'oficina de Protecció de l'Ajuntament de Tarragona, sense mascareta i amb guants, però no tots els policies. 

 

«Preocupats» i amb «una situació canviant»

La infermera que m'ha atès per treure'm els set punts que portava al peu esquerre ha sigut molt amable i molt educada, com la majoria dels treballadors del Sant Joan que treballaven aquest matí amb mascaretes i guants. L'hospital estava desèrtic als passadissos però l'aparcament del centre estava força ple. Preguntada sobre la situació, la sanitària ha explicat que «estem preocupats, no tenim gaires infectats a l'hospital però la situació canvia hora a hora».

 

La visita ha sigut molt àgil i l'hospital està preparat, segons ens han informat, per fer les visites ineludibles tan ràpides com sigui possible. De tornada, i procurant no tocar res, ens hem creuat dues vegades amb una furgoneta dels Mossos. Un dels agents ens ha vist que anàvem dos al vehicle i no hem tingut la sort del senyor McAfee, el senyor antivirus, a qui sí van aturar aquest dimarts, 17 de març, a Tarragona.

 

 

 

 

La segona vegada que ens hem creuat amb la mateixa furgoneta de la policia catalana ens ha fet fins i tot il·lusió pensar que podríem demostrar a l'autoritat que som bons ciutadans però no hi ha hagut sort, tampoc ens han parat. No responsabilitzo als Mossos per no aturar-nos, estan fent controls arreu dels principals municipis tarragonins, però si responsabilitzo al govern espanyol, que ha pres competències als governs autonòmics i no dona senyals de ser capaç de fer complir les instruccions que es dicten des de Madrid.

 

Sort en tenim dels sanitaris i de consistoris com el de Tarragona que tenen a la seva policia patrullant per assegurar el compliment del decret d'estat d'alarma i, en les darreres hores, han denunciat a 19 vianants «que no complien les indicacions de confinament». 

 

 

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana