El curs InserLab de la URV guanya un premi mundial d'educació inclusiva

La xarxa d'universitats europees Aurora guardona l'esforç per la inserció sociolaboral de joves amb discapacitat intel·lectual de Tarragona
El curs Inserlab de la Rovira i Virgili està nominat a un premi internacional de diversitat | URV

El curs InserLab, la gran aposta de la Universitat Rovira i Virgili (URV) per la inserció sociolaboral de joves amb discapacitat intel·lectual del territori, ha guanyat aquest dilluns al vespre el premi mundial a l'educació inclusiva que atorga la xarxa d'universitats europees Aurora, una confluència de la qual en forma part la universitat pública de Tarragona. És la primera vegada que un premi d'aquestes característiques mira cap a la URV.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La proposta del curs InserLab ha superat a altres dues iniciatives inclusives de la Universitat d'East Anglia (Regne Unit) i la d'Àmsterdam (Holanda). InserLab és un programa creat per la Càtedra d'Inclusió Social de la URV amb el propòsit d'ajudar al desenvolupament de diverses competències i habilitats transversals per facilitar el creixement personal i l'entrada al món laboral dels joves interessats a apuntar-se, tots ells entre els 18 i els 30 anys i amb una discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%.

El curs tornarà a oferir-se aquest 2019 amb pràctiques curriculars per als alumnes inscrits

Teresa Torres, coordinadora del projecte, ha rebut el premi aquest dilluns | Cedida

«Aquest guardó és un reconeixement a les hores de feina i voluntariat que han fet els professors del projecte i el personal d’administració i serveis, així com també a les organitzacions que treballen per canviar la manera de pensar de la societat», ha agraït la coordinadora del projecte, Teresa Torres-Coronas, en recollir el premi a Àmsterdam.

Tal com va avançar TarragonaDigital, el curs tindrà continuïtat enguany amb una novetat rellevant: la inclusió de pràctiques curriculars en entitats i empreses de la regió. Torres-Coronas ha subratllat que aquesta possibilitat «és clau perquè, un cop els veuen treballar, s’adonen que són tan productius com qualsevol altre treballador». La comunitat universitària de Tarragona s'ha sumat en bloc a les felicitacions des que s'ha conegut la notícia.

També et pot interessar

"🚋 Consens polític a TGN: mercaderies per l'interior i acabar ràpid amb el tercer fil" "🚑 REPORTATGE | L'ictus, el fantasma silenciós que afecta 1.300 tarragonins cada any"