El curs Inserlab de la URV, nominat a un premi mundial d'educació inclusiva

La iniciativa és una formació pionera destinada a la inserció sociolaboral de joves amb discapacitat intel·lectual del territori
El curs Inserlab de la Rovira i Virgili està nominat a un premi internacional de diversitat | URV

 

El curs Inserlab és un dels tres projectes nominats al premi internacional d'educació inclusiva 'Aurora Diversity and Equality Award', estès a través de la xarxa d'universitats europees Aurora —i de la qual en forma part la Universitat Rovira i Virgili (URV)—. El projecte tarragoní és una formació enfocada en l'orientació professional i la inserció sociolaboral de joves del territori d'entre 18 i 30 anys i amb una discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'objectiu d'aquest programa pioner, una aposta de la Càtedra d'Inclusió Social de la universitat de Tarragona i que aquest curs seguirà amb la seva segona edició consecutiva, és ajudar al desenvolupament de diverses competències i habilitats transversals per facilitar el creixement personal i l'entrada al món laboral dels joves interessats a apuntar-se. Comparteix nominació amb altres dos iniciatives de la Universitat d'East Anglia (Regne Unit) i la d'Àmsterdam (Holanda). El guanyador del guardó es coneixerà en un acte el pròxim 28 d'octubre.

«Ens ensenyen per l'endemà, ens preparen per ser millors persones i per tenir un futur», explica un exalumne del curs de la URV

Tot i l'empenta de la URV, el projecte de l'Inserlab també compta amb el suport de la Fundació ONCE i del finançament del Fons Social Europeu. L'objectiu de la segona edició de la iniciativa tornarà a passar per l'obertura de les portes de la comunitat universitària a un grup de joves amb ganes que sovint ha trobat serioses dificultats per aconseguir-ho.

«Ens ensenyen per l'endemà, ens preparen per ser millors persones i per tenir un futur», explicava el jove Pau Palau, alumne de la primera edició, en una entrevista recent a TarragonaDigital.com. «Jo animo a tothom a apuntar-se al curs», aconsellava, també. Ara, el projecte ja és oficialment candidat a emportar-se un prestigiós guardó internacional.

També et pot interessar

"‼ La Generalitat anuncia inversions multimilionàries als municipis petits" "🎓 Un doctorand de la URV guanya un prestigiós premi internacional a Viena"