Un professional sanitari dipositant una mostra en un test d'antígens

Tarragona i l'Ebre registren 148 nous contagis i 2 morts per coronavirus

El risc de rebrot i la velocitat de contagi es mantenen o pugen lleument aquest dijous

Les comarques de Tarragona sumen, aquest dijous, 10 de desembre, 148 nous contagis de coronavirus i dues noves morts. Així ho indica el darrer balanç del Departament de Salut, que situa els casos acumulats des de l'inici de la pandèmia en 26.439 casos i 770 defuncions totals. El risc de rebrot i la velocitat de reproducció del virus, després d'un notable augment els darrers dies, aquest dijous no presenten variacions significatives i es mantenen o augmenten lleugerament tant al Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre.

Per regions sanitàries, el Camp de Tarragona és on s'han registrat més positius, un total de 125 nous, i les dues úniques defuncions de la jornada. Així doncs, les dades acumulades des del març al Camp són de 21.045 positius i 650 defuncions. Pel que fa al risc de rebrot, aquest dijous es manté igual que ahir dimecres, en 126 punts, mentre que la velocitat de propagació del virus, l'Rt, retrocedeix dues centèsimes, fins al 0,94. Pel que fa als ingressos hospitalaris, segons Salut, aquest dijous hi ha 106 persones ingressades als hospitals del Camp de Tarragona (-7). 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la situació està més estable. Aquest dijous s'han registrat 23 nous contagis i cap defunció, així que les xifres acumulades se situen en 5.394 contagis i 120 defuncions des de l'inici de la pandèmia. El risc de rebrot puja 3 punts, fins als 79, i l'Rt també augmenta dues centèsimes, fins al 0,69. Segons Salut, hi hauria ara mateix 28 pacients ingressats als hospitals ebrencs (-2).

L'Rt continua creixent a Tarragona ciutat

La ciutat de Reus registra avui dijous 17 nous contagis i cap defunció per coronavirus, amb un balanç acumulat de 5.741 positius i 115 morts des del mes de març. A la capital del Baix Camp el risc de rebrot és ara de 150 punts (-1), amb una Rt de 0,93 (+0,01). Hi hauria 32 persones ingressades per la malaltia (-3) a l'Hospital Sant Joan de Reus, segons Salut. A Tarragona ciutat, per la seva part, s'han reportat 19 nous positius per Covid-19 i una mort, amb un total de 4.694 casos i 140 defuncions des de l'inici de la pandèmia. El risc de rebrot augmenta 17 punts, fins als 184 i l'Rt segueix pujant, fins a l'1,35 (+0,09). Als hospitals tarragonins hi hauria 19 pacients ingressats per coronavirus (sense variació), segons les dades del Departament de Salut.


Comentaris