Dos membres de l'equip que fan proves PCR a l'Hotel Salut de Tarragona

Covid-19: 37 nous positius a la demarcació de Tarragona, on el risc de rebrot continua a la baixa

La xifra de positius s'eleva fins als 3.701

Cara i creu en les noves xifres del Departament de Salut, respecte al coronavirus. Després d'un parell de dies consecutius per sota de la trentena de contagis, el balanç d'aquest dimarts n'ha confirmat 37 de nous positius entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En total, el nombre de casos des de l'inici de la pandèmia se situa en 3.701 persones positives.

D'altra banda, el risc de rebrots a les comarques de Tarragona segueix amb una tendència descendent. Al Camp de Tarragona, on ja s'estava en una zona moderada, continua minvant, mentre que les Terres de l'Ebre, on hi havia un risc alt, ja ha baixat pistonada i està en zona moderada.

Els nous positius de les dades estan repartits equilibradament entre el Camp de Tarragona (21) i les Terres de l'Ebre (16). Aquest dimarts, a més, no s'ha de lamentar cap mort a causa del coronavirus i es manté la xifra total de víctimes mortals en 452. Pel que fa a les persones ingressades als centres hospitalaris n'hi ha una més a la zona de l'Ebre, deixant la xifra en 23 , mentre que a la UCI suma un nou ingressat, també a les comarques ebrenques, elevant el nombre d'ingressats a 8.

21 nous positius al Camp de Tarragona

Les dades al Camp de Tarragona segueixen mantenint una tendència estable i la xifra de nous contagis és més baixa que la del balanç de dilluns. En el darrer balanç hi ha hagut 21 nous casos positius i, amb aquests, ja són 2.914 persones que s'han infectat a les comarques del Camp, mentre 396 han perdut la vida a causa del virus. Ara mateix, els hospitals tarragonins es troben lluny del col·lapse amb 11 pacients ingressats a planta i altres 3 a la Unitat de Cures Intensives.

Pel que fa al risc de rebrot continua desaccelerant en respecte les últimes dades, on se situava als 56,69 punts i, ara, ja està als 53, continuant en una zona moderada.

Descens del risc de rebrot i augment de positius a l'Ebre

Les últimes hores a les Terres de l'Ebre han confirmat la tendència a la baixa del risc de rebrot a la regió sanitària. Després d'estar en una zona de risc alt, pel que a rebrots es refereix, s'ha fetun salt endavant i ja se situa en zona moderada baixant més d'una vintena de punts, passant dels 111,56 del balanç del dilluns, als 87,12 de les últimes dades.

Pel que fa als casos positius, se n'han sumat 16 de nous, una xifra molt més alta que la del dilluns on només n'hi havia hagut 2. L'Ebre ja compta amb 787 positius confirmats des de l'inici de la pandèmia. A més, també hi ha hagut un nou ingrés en centre hospitalari i un altre a l'UCI, situant-se en 12 i 5, respectivament. El total de defuncions es manté en 56.


Comentaris