Pla mitjà de dues persones fent-se la PCR

Segueixen pujant el risc de brot i l'Rt al Camp de Tarragona en un divendres amb 144 positius i 1 mort

Les Terres de l'Ebre sumen 18 nous contagis i cap defunció, amb un risc de rebrot i Rt més estables

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tanquen la setmana laboral, marcada del pont de la Puríssima, amb 162 contagis nous i 1 nova defunció per coronavirus. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut, aquest divendres, 11 de desembre, es registren 26.601 positius i 771 defuncions acumulades a la demarcació des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa al risc de rebrot i la velocitat de reproducció del virus (Rt), la situació és molt diferent al Camp de Tarragona, on els índexs són més preocupants, que a les Terres de l'Ebre, on és més estable.

Desglossant les dades per regions sanitàries, al Camp de Tarragona es continuen veient els efectes dels cribratges intensius que aquesta setmana s'han dut a terme a Reus i Tarragona. En les darreres 24 hores s'han notificat 144 nous positius i 1 defunció, que eleven la xifra total d'acumulats a 21.189 casos i 651 morts des del març. Pel que fa al risc de rebrot, continua pujant aquest divendres i suma 4 punts, situant-se 130, mentre que l'Rt augmenta 3 centèsimes i se situa en 0,97, fregant cada vegada més l'índex 1. Respecte la situació als hospitals tarragonins, segons Salut hi hauria 96 persones ingressades amb coronavirus (-10). Des de fa ja setmanes, Salut tan sols notifica la xifra de pacients molt greus ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) a nivell de Catalunya, que aquest divendres en són 345 (-15).

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Tarragona ciutat supera els 200 punts de risc de rebrot

Pel que fa a les dades a la ciutat de Reus, aquest divendres s'han registrat 24 nous contagis de coronavirus, que se sumen als acumulats i ja en són 5.765 des de l'inici de la pandèmia. S'ha registrat 1 defunció, que eleva la xifra a les 116 morts des del març. El risc de rebrot a la capital del Baix Camp retrocedeix 18 punts i se situa en 132, mentre que l'Rt es manté en 0,93. En aquests moments hi hauria, segons Salut, 29 persones ingressades (-3) amb coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus.

La situació a la ciutat de Tarragona és més preocupant. El risc de rebrot augmenta notablement i torna a superar els 200 punts, situant-se en 210. L'Rt també creix fins a 1,47 (+0,12). Aquest divendres s'han registrat 33 nous positius i cap defunció, així que les dades acumulades són de 4.727 casos i 140 morts des de l'inici de la pandèmia. Als hospitals tarragonins hi hauria 20 pacients ingressats (+1) per coronavirus, segons les dades del Departament de Salut.

Risc de rebrot moderat a les Terres de l'Ebre

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre aquest divendres s'han registrat 18 nous contagis i cap defunció, així que les xifres acumulades se situen en 5.412 contagis i 120 defuncions des de l'inici de la pandèmia. El risc de rebrot baixa 1 punt, fins a 78, i l'Rt augmenta tres centèsimes, de 0,69 a 0,74. Segons Salut, hi hauria ara mateix 25 pacients ingressats als hospitals ebrencs (-3).


Comentaris