Primera vacuna de la Covid a Tarragona

Dimarts revelador: 670 contagis nous, 13 morts més i 325 ingressats per coronavirus a Tarragona

La pressió assistencial va augmentant poc a poc després de les festes

Nou dia de dades negatives a la demarcació de Tarragona pel que fa a la pandèmia. Avui hi ha hagut de nou un pic de nous contagis a tot Tarragona, amb unes xifres que feia dies que no es veien: 670 nous positius i 13 defuncions. Sens dubte, unes xifres reveladores que van en sintonia amb el discurs que metges insisteixen: les festes passaran factura i cal estar molt preparats i, sobretot, cuidar-se i seguir al màxim els consells de prevenció. Així doncs, amb aquestes dades, des del març hi ha hagut 34.631 positius de Covid-19 i 918 defuncions a la demarcació de Tarragona. Les UCI catalanes també es van omplint ràpidament, tal com s'havia previst, i ja hi ha 477 pacients —set més que ahir—.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària de Tarragona és on s'han notificat la gran majoria de defuncions, un total de 12 més que deixen la tràgica xifra acumulada en 787morts des de l'inici de la pandèmia. Els nous contagis reportats avui han estat 466 i se n'acumulen 27.579. El risc de rebrot torna a pujar i es manté molt alt, amb 597 punts, tot i que la velocitat de propagació baixa a l'1,09. Més males notícies pel que fa a la pressió als hospitalstarragonins, i és que hi ha 15  nous pacientsCovidingressats des d'ahir, en total 270. El ritme de vacunació avança lentament i, segons Salut, ja s'han injectat 5.878 dosis en aquesta regió sanitària.

Després de força dies de relativa calma, a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre s'ha tornat a reportar una mort per coronavirus i el recompte des del març és de 131defuncions. Els nous contagis també han augmentat força, amb 204 nous casos, que engreixen l'acumulat de positius des del març als 7.052. El patró pel que fa al risc de rebrot i l'Rt és el mateix que a Tarragona: el primer puja als 682 punts i el segon baixa a l'1,29. També augmenten els ingressos hospitalaris i ja hi ha 55  pacients per Covid, així com 1.951 persones vacunades.

Creix la pressió als hospitals de la demarcació

Si ens fixem en les dades a les dues grans ciutats del territori, Reus sembla que evolucioni positivament pel que fa al risc de rebrot i l'Rt, ja que tot i mantenir-se molt alts han baixat significativament als 735 punts i 1,16, respectivament. Els contagis acumulats son 7.116 i les defuncions 156 —4 mes que ahir—, però incrementa per segon dia consecutiu la pressió a l'Hospital Sant Joan amb 3 nous ingressos per coronavirus, i ja en son 63, segons Salut.

A la ciutat de Tarragona també s'ha reportat una nova mort i ja han perdut la vida pel Covid151 persones. Els contagis acumulats son 6.277, i el risc de rebrot i l'Rt també baixen als 623 punts i 1,10. Però igual que a Reus, incrementen els pacientsingressats per coronavirus amb 5 persones més i ja en son 52 segons el Departament de Salut. Pel que fa a la vacunació, a Reus s'han injectat 1.318 dosis i a Tarragona1.732.