Dues persones caminant a l'Hospital Sant Joan de Reus.

Cap defunció i 24 positius nous de Covid-19 a les regions de Tarragona i les Terres de l'Ebre

El risc de rebrot també baixa a les dues regions

El Departament de Salut ha fet públiques les dades de la Covid-19 aquest dilluns, les quals fan referència als resultats rebuts durant el diumenge. En un primer cop de vista semblen bones notícies, i és que només s'han registrat 24 contagis nous entre Tarragona i les Terres de l'Ebre, i no s'ha hagut de lamentar cap defunció. Cal tenir en compte, però, que durant el cap de setmana l'activitat baixa força i no es realitzen tantes proves PCR, pel que les dades de dimarts i dimecres acabaran d'indicar quina és la tendència real a casa nostra. Tanmateix, el cas és que avui les dades acumulades deixen les dues regions sanitàries amb 6.641 contagis i 475 defuncions per coronavirus.

Pel que fa a la regió sanitària de Tarragona, s'han sumat 21 positius de coronavirus i deixen la xifra total en 5.432 positius i 411 morts. Pel que fa al risc de rebrot aquest es manté alt, tot i que a la baixa, en 121,03. L'Rt també evoluciona de forma favorable i ja està al 0,76. Segons Salut, els pacients ingressats ara mateix als hospitals de la demarcació son 83 i 11 més a la Unitat de Cures Intensives.

La situació a Reus evoluciona també a la baixa. El risc de rebrot està al 171,83 i la bona notícia la trobem en la velocitat de propagació del virus, que està al 0,76. L'hospital reusenc, però, continua sent el que més càrrega està suportant a hores d'ara i compta amb 31 pacients i 1 a l'UCI, segons Salut. A la ciutat de Tarragona les alarmes s'han apagat gràcies a les bones dades, ja que el risc de rebrot està al 75,12 i l'Rt al 0,73.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre aquest dilluns només s'han reportat 3 nous casos positius de Covid-19, i des del març ja hi ha hagut 1.209 contagis. Les defuncions es mantenen en 64 i el risc de rebrot és mitjà tot i que ha augmentat respecte ahir, i està en 57,18. La mala notícia arriba si ens fixem en l'Rt, la qual ha tornat a augmentar i està en 1,01, pel que es demana molta precaució. Finalment, segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria 6 persones ingressades i una a l'UCI.


Comentaris