Dues doctores a un CAP de Tarragona.

Les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre sumen 78 positius per Covid-19 nous

El total de casos positius a les dues regions ja suma 3.901 persones i no s'ha reportat cap nova defunció

Dissabte 15 d'agost, jornada festiva però no pel coronavirus. A les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han continuat sumant casos positius en les últimes hores, tot i que no s'ha reportat cap nova defunció. Així doncs, avui el recompte ha augmentat amb 78 nous positius, 55 dels quals a la regió sanitària de Tarragona i 23 a les Terres de l'Ebre, el que deixa el recompte total des de l'inici de l'emergència sanitària amb 3.901 persones contagiades pel virus. Les defuncions es mantenen igual que aquest divendres i fins ara han perdut la vida 455 persones a la demarcació.

Desglossant les dades, a la regió sanitària de Tarragona aquest dissabte s'han reportat 55 positius més, el que deixa el total en 3.069 contagis per Covid-19.  Pel que fa a les defuncions, no se n'ha hagut de lamentar cap de nova i l'acumulat continua en 396 persones que han perdut la vida pel virus. El risc de rebrot segueix amb tendència a l'alça i se situa ja al 74,68, i la Rt també puja a l'1,24.

La situació als hospitals tarragonins és de 14 ingressats, tres més que aquest divendres, i 4 persones a l'UCI. La mitjana d'edat dels contagis és ara mateix dels 36,40 anys.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la situació és similar. També hi ha hagut un augment de contagis per coronavirus, amb 23 positius més, i no s'ha hagut de reportar cap defunció. El total acumulat en aquesta zona des de l'inici de l'emergència sanitària és de 832 positius i 59 defuncions per Covid-19. Als hospitals ebrencs, la situació només s'ha mogut amb un ingressat menys, pel que en aquests moments hi ha 11 persones ingressades i 5 d'elles a l'UCI.

El risc de rebrot a les Terres de l'Ebre ha tornat a augmentar aquest dissabte, i ja se situa al 61,65, tot i que dista molt de la complicada xifra que es tenia durant la setmana passada. La bona notícia la trobem a l'Rt, que baixa del temut 1 i està ara al 0,58. Finalment, la mitjana d'edat de les persones contagiades a les Terres de l'Ebre és de 47,46 anys.