Persones passejant amb mascareta.

Tornen a augmentar les persones ingressades per coronavirus als hospitals tarragonins

A Catalunya també tornen a créixer els ingressos a les UCI

Ja fa un any des del dia que vam marcar com a 'oficial' de l'inici de la pandèmia i, malgrat que estem molt lluny de la situació de caos que vam viure, les dades d'aquest dilluns deixen un regust agredolç davant d'un lleuger empitjorament després de dies de millora. En aquest sentit, avui s'ha hagut de lamentar una nova mort per coronavirus i ja se'n sumen 1.237 des del març del 2020, mentre que els contagis detectats només han estat 57 més a tota la demarcació i se n'acumulen 46.111.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La mala notícia de veritat arriba si ens fixem en les dades dels ingressoshospitalaris, un bon indicador de com van les coses: al Camp de Tarragona avui hi ha dos pacients més ingressats, en total 82. La situació a les UCI catalanes també torna a complicar-se amb 5 pacients crítics nous respecte ahir (430), dels quals 33 son a Tarragona i 5 a les Terres de l'Ebre. L'esperança de la vacuna es va estenent lentament i fins ara 67.320 persones han rebut la primera dosi i 23.529 també la segona.

A la regiósanitària de Tarragona és on s'ha reportat una nova defunció avui i ja n'hi ha hagut 1.065. Els nous contagis han estat 55 i se'n sumen 36.203 des del març de l'any passat. Males notícies pel que fa al risc de rebrot i l'Rt en aquesta regió, i és que tots dos indicadors augmenten a 78 i 0,90 respectivament. També hi ha una persones més ingressada per coronavirus (66 en total), i fins ara s'han vacunat 49.496 persones, 17.723 de les quals també han rebut la segona injecció.

A la regiósanitària de les Terres de l'Ebre situació d'estabilitat i relativa calma. Amb cap nova defunció i només dos nous positius de Covid-19, el balanç acumulat és de 9.908 casos i 172 morts. El risc de rebrot segueix baixant i està ara només a 38 punts, i l'Rt segueix la mateixa tendència situant-se al 0.73. El nombre d'ingressoshospitalaris creix amb una persona més respecte ahir (16), i les persones vacunades fins ara han estat 17.811, 5.806 també amb la segona dosi