Imatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus

Descens sostingut: Les comarques de Tarragona registren 161 nous casos de coronavirus i tres defuncions

El risc de rebrot continua caient arreu de la demarcació i l'Rt venç la barrera del 0,70 a les Terres de l'Ebre

Els principals indicadors de la Covid-19 segueixen a la baixa a les comarques de Tarragona i al conjunt de Catalunya. Les últimes dades publicades pel Departament de Salut reporten avui diumenge, 15 de novembre, 161 nous casos de coronavirus arreu de la demarcació, amb un total acumulat de 23.717 positius des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa a les defuncions, se n'han comunicat tres més, que eleven el global de morts al territori tarragoní fins als 657. L'Rt, la velocitat de propagació del virus, continua caient de manera important i el risc de rebrot a Tarragona i l'Ebre es manté decididament a la baixa, amb registres que aboquen, indefectiblement, cap a un optimisme moderat. La pressió assistencial als hospitals, de moment, és alta tot i registra un petit increment respecte a la jornada d'ahir, amb 4 ingressos més i 258 malalts als centres mèdics tarragonins, segons Salut.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària del Camp de Tarragona, els nous positius reportats avui han estat 130 i ja se n'acumulen 18.856 des que es va iniciar el recompte, al mes de març. També s'han hagut de lamentar dues defuncions, que eleven el tràgic balanç fins a un total de 563 morts. El risc de rebrot segueix caient a la regió i se situa per sota dels 500, amb 477 punts (-41) amb una Rt a la baixa, amb un valor de 0,75. Segons Salut, els hospitals tarragonins registren avui 196 pacients ingressats per Covid-19 (+2), sense dades concretes de les UCI. Des del canvi de sistema, només es comuniquen les xifres a nivell de Catalunya, que reporten avui 580 pacients greus (-3).

El risc de rebrot, per sota dels 400 punts a l'Ebre

Pel que fa a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, la situació es continua estabilitzant i amb 31 nous positius i una defunció, amb un global de 4.861 contagis i 94 morts acumulades. El risc de rebrot segueix desplomant-se i continua per sota dels 400 punts, 360 (-31), amb una Rt de 0,69. Hi ha 62 persones ingressades per coronavirus als hospitals ebrencs (+2), segons el Departament de Salut.

Descensos sostinguts a Tarragona i Reus

A la ciutat de Reus els casos de Covid-19 acumulats ja són 5.195 (+28) i les defuncions, 89, amb un risc de rebrot que continua baixant i se situa ara en 651 (-52). L'Rt, la velocitat de propagació del virus, es manté en 0,72. Segons Salut, hi hauria 49 persones ingressades per coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus (+3). A Tarragona ciutat, l'Rt continua alta, amb tendència a la baixa, i cau 4 centèsimes (0,84) amb un risc de rebrot de 566 (-57). Els casos acumulats a la capital del Tarragonès són ja 4.171 (+34) i les defuncions, 117. Segons les dades de Salut, als hospitals tarragonins hi hauria 44 persones ingressades per Covid (-1).


Comentaris