Pla mitjà d'un professional del CatSalut duent a terme una prova PCR de coronavirus a una veïna de Sabadell. Imatge del 7 d'agost de 2020.

Covid-19: les comarques de Tarragona registren 109 nous positius i una defunció

La demarcació acumula 4.083 contagis i 456 morts testades

Els contagis de coronavirus continuen augmentant a les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i, en les últimes hores, hi ha hagut 109 nous positius, 81 a la regió del Camp i els 28 restants a l'Ebre. Amb aquests, el recompte des de l'inici de la pandèmia situa en 4.083 persones contagiades pel virus. Salut ha reportat una nova defunció i, fins ara, han perdut la vida 456 persones a la demarcació.

Desglossant les dades  d'aquest diumenge, a la regió sanitària de Tarragona  s'han reportat 81 positius més, el que deixa el total en 3.218 contagis per Covid-19.  Pel que fa a les defuncions, no se n'ha hagut de lamentar cap de nova i l'acumulat continua en 396 persones que han perdut la vida pel virus. El risc de rebrot segueix amb tendència a l'alça i se situa ja al 105,28, i la Rt (Velocitat de reproducció de la malaltia) augmenta a l'1,54.

La situació als hospitals tarragonins ha augmentat en 8 nous ingressos i el total és de 28 persones, 6 a l'UCI. La mitjana d'edat dels contagis és ara mateix dels 37,24 anys.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, també hi ha hagut un augment de contagis per coronavirus, amb 28 positius més, i una nova defunció. El total acumulat en aquesta zona des de l'inici de l'emergència sanitària és de 865 positius i 60 defuncions per Covid-19. Als hospitals ebrencs, la situació ha augmentat en 3 nous ingressos, situant-se amb 17 persones a planta, mentre que es mantenen els pacients a l'UCI, 4 en total. 

El risc de rebrot a les Terres de l'Ebre ha tornat a augmentar aquest dilluns, i ja se situa al 103,41, tot i que dista encara de la complicada xifra que es tenia durant la setmana passada. Pel que fa a l'Rt, torna a augmentar respecte a diumenge, i se situa ara en 1,13, superant l'u. Finalment, la mitjana d'edat de les persones contagiades a les Terres de l'Ebre és de 51,42 anys.