Un home amb mascareta passant per davant d'un arbre de Nadal i decoració diversa

Tarragona tanca la setmana amb un augment d'ingressats per coronavirus als hospitals

El risc de rebrot i la velocitat de propagació també continuen pujant

S'acaba una setmana «horribilis» a Catalunya i també a Tarragona. La pandèmia no està per festes i tot just minuts després que el Govern hagi explicat el pla específic amb les mesures per Nadal, el Departament de Salut ha fet públiques les últimes dades del coronavirus, les quals confirmen la tendència a l'augment dels indicadors que més preocupen: el risc de rebrot, la velocitat de propagació i els ingressos hospitalaris. La bona notícia és que avui no s'ha reportat cap defunció i des del març han perdut la vida 795 persones pel virus, i els nous positius han estat 202, que deixen la xifra acumulada en 27.578.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La regió sanitària de Tarragona es troba ara amb un risc de rebrot del 267, 16 punts més que aquest dijous, i amb una velocitat de propagació de l'1,59. Els nous contagis han estat 161, que se sumen a la xifra acumulada de 21.993 persones positives. Les defuncions es mantenen en 673, però el més preocupant és el gran augmentd'ingressos hospitalaris que hi ha hagut: de les 118 persones de dijous, a les 141 d'aquest divendres. A les UCI catalanes hi ha ara mateix 344 persones ingressades per Covid, segons Salut, una menys que ahir.

Les Terres de l'Ebre es troben en una situació similar, amb un risc de rebrot que puja fins als 144 punts —dijous era del 119—, i una Rt de l'1,32 —ahir de l'1,26—. No s'ha hagut de lamentar cap nova mort per coronavirus, mantenint-se en 122 les defuncions, i els nous contagis reportats han estat 41 que augmenten la dada acumulada als 5.585 positius. Finalment, les persones ingressades també pugen a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre i en son 26.

El risc de rebrot no s'atura a Tarragona ciutat

Tarragona ciutat es troba en una situació delicada ara mateix, amb un risc de rebrot molt alt, del 377, i amb tendència a l'augment. La velocitat de propagació, però, ha disminuït molt lleugerament respecte ahir, situant-se a l'1,72. Les persones ingressades als hospitals tarragonins son ara mateix 22 segons Salut, els contagis acumulats des del març 4.950 i les defuncions 142.

A la ciutat de Reus els contagis acumulats ja son 5.925 i les defuncions 120. El risc de rebrot se situa als 265 punts amb una Rt de l'1,78 i 29 ingressos hospitalaris.