Cribratge a Reus.

No hi ha qui els aturi: A les portes de Nadal continuen augmentant els indicadors epidemiològics a Tarragona

També es tornen a sumar defuncions, concretament 5 a la regió sanitària de Tarragona

Cada cop queda menys per Nadal —quan s'haurien d'afluixar algunes mesures actuals— i el risc de rebrot i la velocitat de transmissió del virus continua amb la seva tendència a l'alça a les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. El ministre de Sanitat Salvador Illa ja va passar la patata calenta als governs autonòmics per augmentar les mesures del pla de Nadal. A Catalunya, ja s'estan estudiant algunes mesures i el Govern té sobre la taula el tancament de bars per franges horàries.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El Departament de Salut ha facilitat les noves dades de la Covid-19 al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, on ja sumen 27.376 contagis del virus des de l'inici de la pandèmia, 174  nous des de les xifres d'aquest dimecres. D'altra banda, pel que fa a les defuncions, n'hi ha hagut 5, elevant la xifra total a 795  des del març. 

Si ho dividim per regions sanitàries, a la del Camp de Tarragona, s'han registrat 141 nous contagis, elevant la xifra acumulada a 21.832. Totes les defuncions  registrades en aquest balanç han estat en aquesta regió i els 5 èxitus estableixen la tràgica dada en 673  des de l'inici del virus. Les notícies negatives continuen i els dos indicadors clau per endurir o relaxar mesures, el risc de rebrot i la velocitat de propagació, segueixen en augment. El primer ja se situa en 251  punts, mentre l'Rt ja està en 1,57. Pel que fa als ingressos en centres hospitalaris de Tarragona són 118 els pacients que hi ha, mentre a les UCI  d'arreu de Catalunya la xifra està en 345 pacients.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, els indicadors epidemiològics segueixen la mateixa direcció que al Camp de Tarragona. El risc de rebrot ha augmentat fins als 119  i la velocitat de transmissió és d'1,26. Pel que fa als nous positius  a les comarques ebrenques ja n'hi ha 33  de nous, elevant la xifra als 5.544  des de l'inici de la pandèmia  i, tot i no haver-hi cap defunció, ja n'hi ha 122  en total. Als centres hospitalaris ebrencs hi ha 22 persones ingressades.

A la ciutat de Reus  continuen augmentant els positius i ja n'hi ha hagut 5.888  des de l'inici de la pandèmia, així com 120 defuncions. Els factors més preocupants en aquesta pandèmia ara mateix, el risc de rebrot i l'Rt, també estan en augment arribant als 251 punts en el primer i un 1,72  en el segon. Als hospitals de Reus hi ha 24 persones ingressades a planta.

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, els indicadors epidemiològics són igual de preocupants que arreu davant l'arribada de Nadal  i una possible tercera onada. En aquest sentit, ara el risc de rebrot s'ha situat a 361  i l'Rt a 1,73. Els positius  des de l'inici de la pandèmia ja en són 4.914  i les defuncions  arriben a les 142. Als hospitals de Tarragona hi ha 23 pacients ingressats  a planta per Covid.