Persones passejant per Reus.

Clara tendència negativa dels indicadors epidemiològics a les comarques de Tarragona

Una nova jornada sense registrar-se una defunció | Baixa el nombre d'ingressos a les UCI de Catalunya

La pandèmia  continua la seva línia ascendent mentre s'espera l'arribada de la vacuna de la Covid a finals del 2020 o principis del 2021. Nadal ja és aquí i les xifres del Departament de Salut es dirigeixen a una tercera onada, ara mateix, imparable. En les últimes dades són gairebé calcades a les dels últims dies amb la sempre bona notícia de no tenir cap defunció  per la malaltia, 795 des del març. Els indicadors epidemiològics en augment i vorejant els dos centenars de positius, avui 192, que deixen la xifra acumulada en 27.770

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les coses no milloren a la regió sanitària de Tarragona i ja es troba ara amb un risc de rebrot del 285, 18 punts més que aquest divendres, i amb una velocitat de propagació de l'1,62. Els nous contagis han estat 148, que se sumen a la xifra acumulada de 22.141 persones positives. Les defuncions es mantenen en 673 i, després del preocupant augment d'ingressos  hospitalaris, la xifra s'ha quedat en 141 —registrada aquest divendres—. A les UCI catalanes la tendència és a la baixa i hi ha ara mateix 329 persones ingressades per Covid, segons Salut, quinze menys que ahir.

Les Terres de l'Ebre remen en la mateixa mala direcció que Tarragona. El risc de rebrot puja fins als 168 punts —dijous era del 119—, i una Rt  de l'1,43 —1,26 dijous—. No s'ha hagut de lamentar cap nova mort per coronavirus, mantenint-se en 122 les defuncions, i els nous contagis reportats han estat 44 que augmenten la dada acumulada als 5.629 positius. Finalment, les persones ingressades disminueixen a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre i en són 24.

El risc de rebrot pels núvols a Tarragona i l'Rt molt alt a Reus

Segueix sense aturar-se el risc de rebrot a la ciutat de Tarragona i ja és de 400, sense cap intenció de quedar-se aquí. La velocitat de propagació es queda a l'1,73, amb un lleuger augment. Les persones ingressades  als hospitals tarragonins, segons Salut, són 21, mentre els contagis acumulats des de l'inici de la pandèmia s'eleven a 4.978 i les defuncions  142.

A Reus, en canvi, la velocitat de propagació del virus ja és molt preocupant arribant fins a l'1,89, mentre que el risc de rebrot també augmenta fins als 281. Els contagis acumulats ja són 5.959, les defuncions  120 i, segons Salut, hi ha 30 ingressos  hospitalaris.