Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se

Baixa el ritme de l'augment dels indicadors epidemiològics a Tarragona en una jornada sense defuncions

A la demarcació de Tarragona hi ha hagut 27.891 contagis i 795 defuncions des de l'inici de la pandèmia

Després d'unes declaracions contundents de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, on deia que «potser ho tancaríem tot si ens ho poguéssim permetre», la pandèmia  a les comarques tarragonines està en un punt que baixen els positius, les defuncions estan a 0 i els indicadors epidemiològics principals segueixen la seva tendència a l'alça, però en menor mesura que les altres jornades. Des que es van començar a comptar les dades de la Covid-19, a la demarcació de Tarragona hi ha hagut 27.891 contagis i 795 defuncions.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària de Tarragona hi ha hagut un indicador que, segons les dades del Departament de Salut, ha anat a la baixa. Aquest ha estat la velocitat de transmissió del virus, l'Rt, que ha passat d'1,62 a l'1,58 en les últimes hores. La resta, com marcava la tendència, a l'alça i el risc de rebrot ja supera la barrera dels tres-cents arribant a 306 —21 punts més que dissabte. S'han sumat 102 nous casos positius de la Covid-19 i ja s'ha arriat a les 22.243 persones contagiades des de l'inici de la pandèmia, mentre que una nova jornada sense defuncions  estableix la xifra en 673  èxitus. Els ingressos hospitalaris han tornat a augmentar i ja en són 141. A les UCI  catalanes la tendència continua a la baixa i, ara mateix, hi ha 320  persones ingressades, segons Salut.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre aquest diumenge s'han comptat 19 nous positius de la Covid-19, elevant el total als 5.648 contagis des del març. Tampoc s'ha hagut de lamentar cap nova mort per coronavirus i  el total es queda en 122. El risc de rebrot segueix avançant positivament arribant ja als 187 punts —dissabte era del 168— i una Rt d'1,46. Les persones ingressades es mantenen en 24 als centres hospitalaris de l'Ebre.

Baixa l'Rt a Tarragona, mentre a Reus està imparable

Canvi de tendència, almenys aquest diumenge, de la velocitat de propagació del virus a Tarragona i s'ha situat a l'1,66 després de dies d'augment. D'altra banda, el risc de rebrot ja està en 405 i els positius  de Covid-19 creixen fins als 5.013. Els ingressos hospitalaris, segons Salut, als centres tarragonins són 24. Les defuncions  es mantenen en 142.

La velocitat de propagació del virus a Reus  està imparable i ja se situa a prop del 2, amb un 1,94  molt preocupant. El risc de rebrot, alhora també està pels núvols i arriba als 363  —dissabte era de 281. Els contagis a la capital del Baix Camp arriben als 5.979  des de l'inici de la pandèmia i les defuncions  es mantenen a 120. Segons Salut, hi ha 29 ingressos hospitalaris a Reus.