Cribratge a Reus.

Les regions de Tarragona i les Terres de l'Ebre tanquen la setmana amb 67 nous positius

Aquest divendres no s'ha hagut de lamentar cap mort | Reus segueix amb el risc de rebrot disparat

Divendres 21 d'agost. Tancament de setmana i amb ell unes dades a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre que obren la porta a l'esperança. Avui, el Departament de Salut ha reportat 67 nous positius entre les dues regions, una dada molt menys elevada que en els darrers dies. A més, la bona notícia és que no s'ha reportat cap nova defunció. Així doncs, les xifres acumulades a la demarcació des de l'inici de la pandèmia deixen ja 4.424 positius en coronavirus i 458 defuncions.

Per regions sanitàries, a la de Tarragona és on s'han produït de nou la majoria de casos positius, en total 57 persones més amb Covid-19, el que deixa el total des del març amb 3.488 contagis. Les defuncions es mantenen amb 397 persones que han perdut la vida pel virus. Pel que fa a l'Rt, el valor que marca la propagació del virus i que s'intenta que estigui per sota de l'1, també ha baixat des d'ahir i es troba ara a l'1,85. El risc de rebrot, també en descens, se situa al 179,42.

Segons dades facilitades pel Departament de Salut, en aquests moments hi hauria als hospitals tarragonins 32 persones ingressades —dues menys que ahir—, i 5 més a l'UCI —una menys que dijous—, malgrat que fonts hospitalàries indicarien que les xifres serien més elevades. La mitjana d'edat dels contagis a la regió de Tarragona és de 38,49 anys.

Reus, el punt calent de la Covid-19

Tot i que les dades a la regió semblen evolucionar positivament, el cas de Reus és tot el contrari. Aquest divendres ha arrencat un cribratge massiu que s'allargarà tres dies per intentar frenar l'expansió de la Covid-19 a la capital del Baix Camp, una de les zones que ara mateix és més crítica a Catalunya. El risc de rebrot continua a l'alça i ja se situa al 463,03, amb una Rt de 2,32. Des de l'inici de l'emergència sanitària, a Reus hi ha hagut, segons Salut, 664 positius de coronavirus.

A les Terres de l'Ebre, amb l'excepció de Tortosa que es troba en unes circumstàncies similars a les de Reus, la situació també ha millorat respecte a aquest dijous. Avui s'han reportat 10 positius més, deixant el total acumulat en 936 persones, i no hi ha hagut cap defunció, pel que fins ara han perdut la vida 61 persones a l'Ebre per coronavirus. D'altra banda, l'Rt també disminueix i es troba ara al 2,14, i el risc de rebrot descendeix al 220,02. 

Segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria 10 persones ingressades i 4 a la Unitat de Cures Intensives, i la mitjana d'edat dels contagis és de 45,06 anys.


Comentaris