Metge al cribratge de Reus.

La demarcació de Tarragona supera els 800 morts per coronavirus

A la regió sanitària de Tarragona les dades van a la baixa, tot i que se sumen quatre defuncions | A les Terres de l'Ebre, el risc de rebrot i la velocitat de propagació augmenten

El parèntesi de l'alegria de la Loteria de Nadal dura ben poc. Aquest dimecres 23 de desembre ens hem despertat amb una tràgica notícia, i és que segons les últimes dades sobre la pandèmia que ha fet públiques el Departament de Salut, a la demarcació de Tarragona ja s'han superat les 800 morts per coronavirus. Una xifra freda que darrera comporta molt patiment i tragèdia, dos factors que cal no perdre de vista, sobretot a les portes d'aquestes festes de Nadal en què l'alerta és màxima. Així doncs, amb aquestes 4 noves defuncions ja son 802 les persones que han perdut la vida per la Covid des del març, i amb 216 nous contagis, els positius acumulats augmenten fins als 28.380.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Ha estat a la regió sanitària de Tarragona on s'han sumat aquestes 4 noves defuncions d'avui, zona en què ja hi ha hagut 680 morts. També han pujat els contagis als 22.646, amb 182 nous positius. La bona notícia és que després d'una setmana de tendència a l'alça, sembla que a Tarragona ara aquesta va a la baixa i el risc de rebrot està als 292 punts —molt alt— i l'Rt a l'1,29. Els ingressos hospitalaris per Covid serien 151 segons Salut, i a les UCI catalanes hi hauria dues persones menys que ahir, 332.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la situació va a la inversa. El risc de rebrot i la velocitat de propagació han augmentat, situant-se en 271 i 1,69 respectivament. De nou, no s'han hagut de lamentar morts i la xifra des del març és de 122 defuncions. Els nous 34 positius també han engreixat la bossa de contagis acumulats fins als 5.734, mentre que els ingressos hospitalaris, segons Salut, son ara mateix 23.

Reus supera les morts de tota la regió sanitària de l'Ebre

A Tarragona ciutat el risc ha baixat dràsticament en comparació amb la setmana passada i tant la velocitat de propagació del virus com el risc de rebrot han baixat als 302 punts i 1,08 respectivament. Des del març hi ha hagut 5.101 contagis i 142 defuncions, i ara mateix hi hauria 26 pacients de Covid als hospitals tarragonins. A la ciutat de Reus, els positius acumulats son 6.051 i les defuncions ja superen les de tota la regió sanitària de l'Ebre, amb 124. El risc de rebrot és molt alt, amb 378 punts, i l'Rt està força alta amb un 1,75. Segons Salut, a l'hospital reusenc hi ha 31 persones ingressades per coronavirus.