Una noia amb la boca oberta mentre un sanitari li pren mostres per fer la PCR

Covid-19: una defunció i 50 nous positius a les comarques de Tarragona i l'Ebre

La demarcació acumula ara 4.538 contagis i 460 morts testades

Diumenge, 23 d'agost. El Departament de Salut ha reportat 50 nous positius entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, una xifra notablement inferior a la d'ahir dissabte, quan es van detectar 64 casos. Avui, Salut ha informat d'una nova mort, concretament, a les comarques ebrenques. Ara, les xifres acumulades a la demarcació des de l'inici de la pandèmia deixen ja 4.538 positius en coronavirus i 460 defuncions.

Per regions sanitàries, a la de Tarragona és on s'han produït de nou la majoria de casos positius, en total 45 noves persones amb Covid-19 (13 menys que ahir), cosa que deixa el total, des del març, amb 3.591 contagis. Les defuncions a causa del virus es mantenen en 397 persones. Pel que fa a l'Rt, el valor que marca la propagació del virus i que s'intenta que estigui per sota de l'1, també ha baixat des d'ahir i es troba ara a l'1,76. El risc de rebrot però, augmenta, i se situa en 200,24.

Segons dades facilitades pel Departament de Salut, en aquests moments hi hauria als hospitals del Camp de Tarragona un total de 34 persones ingressades (6 més que ahir), i 6 a l'UCI (les mateixes que ahir dissabte), malgrat que fonts hospitalàries indicarien que les xifres són més elevades. La mitjana d'edat dels contagiats a la regió tarragonina és de 37,55 anys.

Un nou mort i 5 positius a l'Ebre

Pel que fa a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, avui s'han reportat 5 positius més (1 menys que ahir), deixant el total acumulat en 947 persones, amb una nova defunció. Fins al moment, 63 persones han perdut la vida al territori ebrenc arran de la Covid-19. D'altra banda, l'Rt també disminueix i es troba ara per sota del 2, amb 1,73, i el risc de rebrot descendeix de manera important fins al 160,21, quasi 40 punts menys que ahir. 

Segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria ara 4 persones ingressades (les mateixes que ahir) i les persones ingressades a l'UCI també es mantenen, amb 4 pacients. La mitjana d'edat dels infectats per coronavirus és de 45,80 anys.