Extracció de mostres per a PCR a la Residència Guillem Mas de Canet de Mar, el 4 de maig del 2020

Només un contagi per coronavirs a la demarcació de Tarragona en un nou dia sense morts

Les xifres totals són de 2.392 casos positius acumulats i 303 defuncions amb positiu confirmat

Notícies esperançadores arriben a les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En les últimes dades del Departament de Salut, es confirma un nou dia sense defuncions a causa del coronavirus a la província. Pel que fa als contagis, també hi ha conclusions prou positives, ja que només s'ha detectat un nou contagi de coronavirus. A més, en total, s'han sumat 14 altes, essent ahir la darrera d'un pacient ingressat per Covid-19 a les Terres de l'Ebre, en concret, a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.

Pel que fa als positius a la demarcació de Tarragona, en les últimes 24 hores, la xifra ha arribat als 2.068 al Camp de Tarragona, amb 1 nou contagi, i a les Terres de l'Ebre, es manté la xifra als 324 positius. En total, ja hi ha 2.392 contagis. Pel que fa als positius de residents en residències de gent gran, en l'últim recompte la xifra se situa en 477 casos totals —461 al Camp i 16 a l'Ebre.

En les últimes dades oficials diàries publicades pel Departament de Salut aquest dissabte, entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, no hi ha hagut cap víctima mortal a causa de la Covid-19. Des que va començar l'epidèmia, el global de les defuncions per coronavirus arreu de la demarcació de Tarragona és de 415 morts —373 al Camp i 42 a l'Ebre.

Amb el nou mètode de recompte, però, entre la regió sanitària del Camp de Tarragona, amb 288, i Terres de l'Ebre, amb 15, es comptabilitzarien 303 defuncions totals de casos positius confirmats per coronavirus. D'altra banda, n'hi hauria 85 al Camp i 27 a l'Ebre, que es compten com a èxitus sospitosos per Covid-19.

En les últimes dades s'han comptabilitzat 14 altes hospitalàries, 11 de les quals han estat a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 3 a la de les Terres de l'Ebre. En total, l'acumulat de pacients que ja han superat el virus a casa nostra s'enfila als 1.081.

La darrera taula de dades facilitada per Salut és la següent:

 • Casos positius confirmats per prova diagnòstica PCR i test ràpid: 2.068 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 324 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos sospitosos (determinats per professionals facultatius): 13.179 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 3.890 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos positius confirmats de residents a residències: 461 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 16 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos sospitosos a residències: 1.847 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 769 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions als centres hospitalaris i sociosanitaris (casos positius i sospitosos): 238 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 23 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions a residències: 114 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 7 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions a domicilis: 11 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 9  a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions no classificades: 10 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 3 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Altes hospitalàries: 957 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 124 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals: 373  a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 42 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals de casos positius: 288 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 15 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals de casos sospitosos: 85 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 27 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències: 114 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 7 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències (casos positius): 79 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 2 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències (casos sospitosos): 35 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 5 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.

Comentaris