Metge fent proves PCR a Reus.

Les regions sanitàries de Tarragona i l'Ebre sumen 49 positius més en la pandèmia de la Covid-19

No s'ha hagut de lamentar cap defunció, tot i que creixen els ingressos hospitalaris

Tarragona i les Terres de l'Ebre continuen a l'ull de l'huracà en aquesta emergència sanitària. Segons les dades que ha fet públiques el Departament de Salut, aquest dimecres 26 d'agost hi ha hagut 49 casos positius nous a les comarques tarragonines, el que deixen el total acumulat des de l'inici de l'emergència sanitària en 4.904 positius de coronavirus. El nombre de defuncions no ha variat i es mantenen les 460 persones que han perdut la vida des del març, moment en què es va iniciar el recompte de dades.

Per regions sanitàries, a la de Tarragona el nombre de nous positius de Covid-19 ha estat de 28 en comparació amb les xifres d'aquest dimarts. En total, ja són 3.900 els contagis a la regió sanitària tarragonina, i no s'ha hagut de lamentar cap mort pel qual la xifra de difunts segueix en 397. El risc de rebrot va a la baixa però es manté molt alt encara, al 217,95. El mateix passa amb l'Rt, el valor que defineix la velocitat de propagació del virus, que es troba ara a l'1,43. 

Finalment, el que augmenta —segons Salut— és el nombre d'ingressos hospitalaris amb una persona més als hospitals tarragonins deixant el total en 40 ara mateix, i també una persona més a l'UCI, amb 8. 

Reus, al centre de totes les mirades ara mateix, el risc de rebrot continua disparat però també va a la baixa, i està ara en 512,09, mentre que l'Rt està a l'1,45. La mitjana d'edat dels contagis a la capital del Baix Camp és de 36,51 anys, i en aquests moments hi hauria 14 persones ingressades, dues a l'UCI. El total de casos confirmats acumulats des del març a Reus és de 842 contagis.

L'Ebre supera el miler de contagis

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre avui s'ha superat el llindar del miler de contagis amb els 21 nous positius de Covid-19 que hi ha hagut. Així doncs, el total acumulat en aquesta zona és de 1.004 casos i 63 morts, sense sumar-ne cap de nova. El risc de rebrot dista molt del que vèiem la setmana passada, tot i que segueix alt, i està ara al 85,92. Als hospitals ebrencs, segons Salut, hi hauria 8 persones ingressades i dues d'elles a l'UCI.


Comentaris