Doctora fent proves PCR a Reus.

Dues defuncions i 85 nous positius a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre

La bona notícia és que el risc de rebrot a les Terres de l'Ebre i Tarragona segueix a la baixa

El Departament de Salut ja ha fet públiques les últimes dades de l'emergència sanitària, tal com fa diàriament. Aquest dijous 27 d'agost s'han hagut de lamentar més morts a la demarcació de Tarragona a causa del coronavirus, concretament dues més que s'han produït una a cada regió sanitària, l'Ebre i Tarragona. A més, el recompte de contagis ha continuat augmentant amb 85 nous positius. Amb aquestes dades, les xifres acumulades des de l'inici de la pandèmia són de 4.989 positius de Covid-19 i 462 defuncions.

Desgranant les dades per regions sanitàries, a la de Tarragona és on s'han detectat la majoria de casos nous. En total han estat 76 positius en comparació amb les dades d'aquest dimecres, i una nova defunció. El total, des del març, és ja de 3.976 contagis de coronavirus a Tarragona i 398 morts pel virus. El risc de rebrot continua baixant, amb gairebé catorze punts menys que ahir, i se situa ara al 203,48 —encara alt—, i l'Rt es troba a l'1,33. 

Pel que fa als ingressos hospitalaris, segons Salut hi hauria ara 46 persones ingressades —6 més que aquest dimecres— i 8 a l'UCI. La mitjana d'edat dels contagis a Tarragona és de 37,69 anys. 

La situació a Reus continua sent d'alt risc, tot i que va a la baixa molt lentament. En aquests moments el risc de rebrot es troba al 482,21 i l'Rt —la velocitat de propagació del virus— a 1,37. Hi hauria, segons dades del Departament de Salut, 16 persones ingressades i 2 pacients a l'UCI.

Les Terres de l'Ebre, per sota de l'1 en l'Rt

A les Terres de l'Ebre els contagis i les defuncions també s'han incrementat, tot i que amb menys mesura. Avui s'han reportat 9 casos positius de Covid-19 més i una defunció en aquesta regió sanitària, el que deixen l'acumulat en 1.013 contagis de coronavirus i 64 persones que han perdut la vida pel virus. La bona notícia la trobem al risc de rebrot, que continua desplomant-se i es troba ja al 78,84, molt allunyat del de la setmana passada. L'Rt també se situa per sota del l'1, i està en 0,74. 

Segons Salut, als hospitals ebrencs ara mateix hi hauria 8 persones ingressades i 2 pacients a l'UCI, sense variació des d'aquest dimecres.


Comentaris