La demarcació de Tarragona registra 40 nous casos de Covid-19 i 2 defuncions en les últimes 24 hores

És una xifra molt més baixa que la d'ahir dissabte, quan es van detectar 185 contagis | Ara, les comarques tarragonines acumulen 7.905 positius i 491 morts des de l'inici de la pandèmia

Les comarques de Tarragona han registrat 40 nous casos de coronavirus —una reducció dràstica, comparats amb els 185 d'ahir dissabte— en les darreres 24 hores. Així ho ha confirmat el Departament de Salut, que ha publicat les dades de contagis i defuncions d'avui diumenge, 27 de setembre. Així, a la demarcació de Tarragona el total de contagis acumulats des de l'inici de la pandèmia augmenta ja a 7.905, mentre que el total de morts s'enfila fins als 491 a Tarragona i l'Ebre, dues víctimes més que les comptabilitzades ahir.

Desglossant les dades per regions sanitàries, al Camp de Tarragona s'han detectat un total de 17 nous positius en les últimes 24 hores, que se sumen als ja acumulats i la xifra augmenta fins als 6.482. Les dues defuncions registrades avui també s'han produït a les comarques del Camp i el nombre total de morts durant la pandèmia a la regió augmenta fins als 426. Pel que fa al risc de rebrot, segueix baixant i avui diumenge se situa en 130,43, 10 punts menys que ahir. Respecte a l'Rt, la velocitat de propagació del virus, és de 0,90, lleugerament inferior. Als hospitals tarragonins, en aquests moments hi ha 62 persones ingressades amb coronavirus (6 més que ahir), 15 a l'UCI.

El risc de rebrot es dispara a les Terres de l'Ebre

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la situació ha empitjorat en els darrers dies. En les últimes 24 hores s'han registrat 23 nous casos de Covid-19, i la xifra total d'acumulats des del març és de 1.423. Avui diumenge tampoc s'ha registrat cap nova víctima mortal, que es mantenen en 65. Ara bé, el risc de rebrot segueix pujant sense treva i avui se situa en 266,03 (36 punts més que ahir), un risc molt alt, mentre que l'Rt és de 2,44, també superior a la d'ahir.

"Urgent: Les dades dels nous contagis i defuncions per Covid-19 d'avui dissabte" "Imatges: Prop de 500 fotos immortalitzen una Santa Tecla i una Misericòrdia inèdites"