Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus

Cinc defuncions i 291 nous contagis de Covid-19 reportats aquest dimecres a la demarcació de Tarragona

El risc de rebrot baixa però es manté molt alt

La Covid-19 pressiona, i de valent, a la demarcació de Tarragona. Després d'una jornada amb impactants dades com les que va comunicar Salut aquest dimarts amb més de 1.200 positius  nous només a Tarragona, aquest dimecres les xifres tampoc donen gaire marge per a l'esperança. Segons el Departament de Salut, avui a la demarcació s'han de sumar 5 noves defuncions i 291 nous contagis de coronavirus, que deixen la xifra acumulada des del març en 16.123 positius i 559 morts.

A la regió sanitària de Tarragona és on s'han produït totes les defuncions i la gran majoria de contagis, amb 230 nous. Amb aquestes dades, des de l'inici de la pandèmia s'han detectat 12.664 positius de Covid i 489 persones han perdut la vida a causa del virus. El risc de rebrot baixa a 996, però encara és molt elevat i preocupa especialment Salut. La velocitat de propagació del virus també està en descens avui amb un 1,56, però la pressió als hospitals tarragonins segueix augmentant molt i ja hi ha 196 persones ingressades pel coronavirus i 34 a l'UCI, segons dades de Salut.

A Reus avui s'ha registrat una d'aquestes cinc morts, i des del març hi ha hagut 3.252 contagis i 68 defuncions. Amb un risc de rebrot disparadíssim, de 1.425, és una de les zones amb més risc ara mateix, tot i que l'Rt és de l'1,41. Segons el Departament de Salut, a l'Hospital Sant Joan de Reus hi hauria 58 persones ingressades i 14 a l'UCI. A Tarragona ciutat el que preocupa, a més del risc de rebrot  que es troba a 1.013, és l'alta velocitat de propagació del virus, de l'1,93, lleugerament més baixa que aquest dimarts. Aquí avui s'han reportat dues defuncions i des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 1.278 contagis i 55 morts

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre els nous contagis notificats avui han estat 61 i cap nova defunció, unes xifres que deixen la dada global en 3.459 casos de Covid i 70 morts. El risc de rebrot, de la mateixa manera que a Tarragona, està disparat i se situa en 963 amb una Rt de l'1,56. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria ara mateix 44 ingressats per coronavirus i 10 persones a la Unitat de Cures Intensives.