Pla mitjà d'un sanitari fent una prova PCR

Les comarques de Tarragona registren 2 morts i 95 nous casos de coronavirus

Les xifres acumulades són de 5.201 casos i 464 defuncions

Si bé les dades d'aquest divendres podien albirar cert optimisme, sense cap defunció, aquest dissabte, 29 d'agost, tornen les males notícies a les nostres comarques. Dues persones han mort per coronavirus en les darreres 24 hores a les comarques de Tarragona, segons el darrer balanç facilitat pel Departament de Salut. Així mateix, la demarcació ha sumat 95 nous casos de Covid-19. D'aquesta manera, des de l'inici de la pandèmia, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre hi ha hagut 5.201 contagis de coronavirus, mentre que 464 persones han perdut la vida.

Per regions sanitàries, a la del Camp de Tarragona aquest dissabte s'han registrat 78 nous positius en Covid-19, elevant la xifra total a 4.142 contagis. A més, en les darreres hores 2 persones han mort, així que el total de morts acumulades és de 400. Pel que fa al risc de rebrot, però, s'ha registrat un lleuger descens, situant-se al 183,03 (9,84 punts menys que aquest divendres). Mentrestant, l'Rt, la velocitat de propagació del virus, també disminueix i se situa en l'1,10. 

Pel que fa als ingressos hospitalaris, les dades facilitades per Salut indiquen que hi ha 45 persones als hospitals tarragonins, 9 de les quals a la Unitat de Cures Intensives. La mitjana d'edat dels contagis a Tarragona és de 37,55 anys.

A la ciutat de Reus, zona on la situació està més complicada, s'han registrat 19 casos nous, elevant la xifra total a 923. Pel que fa a les defuncions, se n'han registrat dues de noves, les úniques a la regió sanitària. El total de persones que han mort per Covid-19 a Reus és de 52. El risc de rebrot disminueix lleugerament, situant-se al 433,09, mentre que l'Rt és d'1,15. 

El risc de rebrot augmenta a les Terres de l'Ebre

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre s'han registrat 17 nous casos de coronavirus, deixant la xifra d'acumulat en 1.059. Aquest dissabte tampoc s'ha registrat cap defunció, així que la xifra es manté en 64 defuncions. Respecte el risc de rebrot, ha augmentat 2,87 punts i se situa en 90,97, mentre que l'Rt és de 0,76. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria ara mateix 10 persones ingressades, 2 de les quals a l'UCI.


Comentaris