Vacuna Covid.

La Covid deixa una nova mort i un augment d'ingressos als hospitals tarragonins aquest dimarts

A partir d'ara també son públiques les dades del nombre de persones vacunades, fins ara 192 a la demarcació de Tarragona

Dimarts de contrastos en les dades de la pandèmia a la demarcació de Tarragona. Per una banda, a partir d'avui el Departament de Salut també anirà anunciant quantes persones s'han vacunat contra el coronavirus a Catalunya, una xifra per a l'esperança i que a Tarragona ja és de 192 persones, però per l'altra avui s'han hagut de lamentar més morts. Concretament ha estat una nova defunció reportada aquest 29 de desembre, que deixen el recompte des del març en 822 morts per Covid. Els nous contagis detectats han estat 240, i des de l'inici de la pandèmia ja n'hi ha hagut 29.594.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La regió sanitària de Tarragona ha estat la que ha notificat la nova defunció,  i ja n'hi ha hagut 694. També s'han sumat 176 nous positius de coronavirus que augmenten la xifra acumulada als 23.687 casos, i els ingressos hospitalaris augmenten a 178. La bona notícia arriba amb el risc de rebrot, que si bé es manté molt alt, ha baixat respecte ahir i està als 358 punts amb una Rt també més baixa, de l'1,24. Les UCI catalanes també veuen com augmenta la seva pressió amb més pacients, avui 374 segons Salut. El nombre de persones vacunades fins avui en aquesta regió sanitària —recordem que només s'han pogut administrar vacunes durant la jornada de diumenge— és de 111.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre no hi ha hagut més morts i es mantenen en 128, i els nous casos positius han estat 64, deixant l'acumulat en 5.907 contagis. A l'Ebre les dades sobre la propagació van millorant i avui el risc de rebrot és de 189 punts i l'Rt baixa del temut 1, situant-se al 0,99. Els ingressats, segons Salut, son ara mateix 28, i les persones ja vacunades 81.

Milloren les dades a Reus i Tarragona, tot i mantenir-se altes

A Reus el risc de rebrot es trobava disparat en els últims dies, i malgrat que encara és molt alt, ha millorat. Amb 6.301 contagis i 126 morts acumulats per la pandèmia, el risc de rebrot es troba als 529 punts i la velocitat de propagació és de l'1,52. Segons Salut hi ha 37 ingressats per Covid a l'hospital reusenc i les persones vacunades a la capital del Baix Camp han estat 8. 

A la ciutat de Tarragona les dades son més bones que a Reus. El risc de rebrot és alt però amb 328 punts, i l'Rt és de l'1,11. Els contagis acumulats des del març son 5.338 i les defuncions 140. Segons Salut als hospitals tarragonins hi ha 26 pacients de coronavirus i s'han vacunat un total de 91 persones.