Coronavirus Discover

Dijous negre a la demarcació: Més de 600 nous contagis de coronavirus i vuit defuncions a Tarragona

La pressió als hospitals tarragonins també augmenta segons les dades oficials i ja hi ha 204 ingressats per Covid i 38 persones a l'UCI

Nova jornada amb males notícies pel que fa a la pandèmia a Tarragona. Aquest dijous el Departament de Salut ha tornat a notificar un gran augment de contagis a la demarcació, amb 617 nous positius de Covid-19 i també 8 persones més que han perdut la vida en les darreres hores a causa del coronavirus. L'única petita bona notícia és que baixa lleugerament el risc de rebrot a la regió sanitària de Tarragona, tot i que a l'Ebre augmenta. Així doncs, des del març i segons dades oficials, a la demarcació de Tarragona ja hi ha acumulats 16.740 positius de Covid i 567 defuncions.

La regió sanitària de Tarragona, com hem dit, registra un lleuger descens del risc de rebrot tot i que es manté molt alt, amb un 987. Els nous contagis reportats avui han estat 527 i augmenten l'acumulat als 13.191 positius. També ha estat en aquesta àrea que s'han registrat 6 de les defuncions i ja son 495 les persones que han perdut la vida pel virus. La velocitat de propagació del virus també baixa una mica i està a l'1,47. Finalment, una altra de les dades que preocupa és la pressió als hospitals tarragonins, i és que segons el Departament de Salut ara hi hauria 204 persones ingressades per coronavirus i 38 a l'UCI, tot i que algunes fonts apunten que la xifra real seria molt més elevada.

La ciutat de Reus continua a l'ull de l'huracà amb un risc de rebrot disparadíssim i que avui torna a pujar lleguerament situant-se al 1.492 amb una Rt de l'1,37. A Reus s'han reportat 267 nous positius avui i ja hi ha hagut 3.519 contagis des del març i 69 morts. Segons Salut, a l'hospital reusenc hi ha ara mateix 61 pacients de Covid i 13 persones a l'UCI. A Tarragona ciutat les coses no van gaire millor, i és que el risc de rebrot també augmenta i se situa al 1.021 amb una Rt de l'1,86. Els nous casos reportats avui han estat 45 i pugen a 1.323 els contagis acumulats i 56 les morts. Segons Salut, als hospitals de Tarragona hi ha 20 ingressats per coronavirus i 3 a l'UCI.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la situació també és preocupant i el risc de rebrot torna a pujar fins al 1.007 i una velocitat de propagació de l'1,58. Avui a l'Ebre s'han sumat 90 nous positius de coronavirus i ja son 3.549 els contagis des del març, així com dues morts més que augmenten la dada a les 72 defuncions. Finalment, segons dades del Departament de Salut ara hi ha 52 ingressats i 11 persones a l'UCI per Covid.


Comentaris