Dues doctores a un CAP de Tarragona.

Les regions de Tarragona i les Terres de l'Ebre sumen aquest dilluns 47 positius de Covid-19

No s'ha reportat cap defunció | Amb aquestes xifres, el total acumulat a Tarragona i Ebre ascendeix als 3.372 casos

La demarcació de Tarragona ha iniciat la setmana sumant més casos positius per coronavirus. Sumant els nous positius a les regions sanitàries de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, aquest dilluns se n'han notificat 47 més. Cal tenir en compte que es tracta de dades obtingudes durant el diumenge i que els caps de setmana el ritme de treball descendeix i, per tant, sol haver una reducció dels nous positius.

En tot cas, amb aquestes dades sobre la taula, el global de casos positius acumulats de coronavirus se situa en els 3.372 contagis a Tarragona i les Terres de l'Ebre, mentre que les defuncions continuen amb 446 persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19, sense haver de lamentar-ne cap de nova durant aquest diumenge. 

Pel que fa a les dades per regions sanitàries, a la regió de Tarragona els nous positius confirmats per PCR han estat 21, el que han fet pujar la dada global als 2.704 contagis per Covid-19 segons ha publicat el Departament de Salut al nou canal per comunicar les informacions que fan referència a l'emergència sanitària, una pàgina web amb dades obertes. El risc de rebrot és de 41,85 i tendeix a la baixa, la taxa de confirmats per PCR se situa en 21,27 per cada 100.000 habitants i la Rt està per sota de l'1 (0,91). En aquesta regió han mort un total de 394 persones i no s'ha sumat cap defunció respecte a l'anterior balanç.

 

Les Terres de l'Ebre, punt calent del coronavirus

Pel que fa a la regió de les Terres de l'Ebre acumula des de l'inici de la pandèmia 499 casos confirmats per PCR, 26 més que en l'últim balanç, i 668 amb la resta de proves (26 més). El risc de rebrot és 145,46, amb tendència a pujar i es tracta ara d'una de les zones amb més risc i que preocupa. La taxa de positius confirmats per PCR és de 63,78 pr 100.000 habitants, i també puja la Rt, que se situa en 1,25. En aquesta regió han mort un total de 52 persones, i no s'ha informat de noves defuncions.Un dels municipis d'aquesta regió que preocupa a Salut Pública és Amposta. Aquesta municipi acumula 86 casos confirmats per PCR (9 més) i 90 amb totes les proves (9). El risc de rebrot es troba molt alt, en 473,47. Després d'una pujada forta d'aquest risc, en els últims dies va baixant. La velocitat de propagació és d'1,91 -3,71 en l'anterior període de set dies-; la taxa de confirmats per PCR se situa en 154,53.