Doctores durant el cribratge massiu a Reus fent proves PCR.

La demarcació de Tarragona tanca la setmana amb gairebé 600 positius més i 4 defuncions noves per Covid

El risc de rebrot es manté molt alt a Tarragona i a les Terres de l'Ebre

El Camp de Tarragona tanca la setmana laboral marcada per les noves mesures per contenir la pandèmia amb males dades, una tònica que ja es va repetint des de fa setmanes. Així doncs, aquest divendres el Departament de Salut ha reportat 588 nous contagis de coronavirus i 4 defuncions noves, xifres que fan augmentat la dada acumulada des del març a 17.328 positius de Covid-19 i 571 morts. En totes dues regions sanitàries el risc de rebrot es manté alt, pel que el seguiment estricte de les noves mesures és més essencial que mai, i és que la pressió als hospitals tarragonins comença a ser molt elevada

Per regions sanitàries, a la de Tarragona avui s'han registrat 494 nous positius de Covid, els quals ja sumen 13.685 contagis. Les quatre defuncions que avui s'han han hagut de lamentar s'han produït en aquesta regió sanitària i ja son 499 les morts per coronavirus des del març. El risc de rebrot es manté alt, tot i que baixa lleugerament i està al 965 amb una velocitat de propagació de l'1,37. Segons Salut, als hospitals tarragonins hi hauria ara 204 ingressats per Covid i 40 persones a les UCI, dades que segons apunten algunes fonts podrien ser molt més elevades.

A la ciutat de Reus el risc de rebrot es manté pels núvols tot i baixar respecte ahir. Amb un 1.474 de risc i una Rt de l'1,29, la capital del Baix Camp és un dels municipis que més preocupa a Catalunya. Fins avui hi ha hagut 3.642 contagis de coronavirus i 71 defuncions. A la ciutat de Tarragona el risc de rebrot també és molt alt i augmenta lleugerament des d'ahir, amb 1.023 i una Rt de l'1,73, més baixa que dijous. Els casos de coronavirus acumulats a la capital del Tarragonès son 1.370 i 56 les defuncions.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la situació també és tensa amb un risc de rebrot a l'alça i al 1.052. La velocitat de propagació també és molt alta, de l'1,57, i avui s'han reportat 94 nous contagis de Covid, que augmentat la xifra total als 3.643 casos i les 72 defuncions. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria 13 persones a l'UCI i 58 ingressades per coronavirus.


Comentaris