Pla mitjà de dues sanitàries durant el dispositiu de testos massius de PCR

Els indicadors epidemiològics tenen tendències diferents a Tarragona i l'Ebre amb 91 positius i 2 defuncions

Des de l'inici de la pandèmia ja hi ha hagut 25.936 positius i 757 morts per Covid-19

Catalunya no passa al tram 2 de la desescalada. El Departament de Salut, després de dies d'augment dels indicadors epidemiològics, ha decidit quedar-se a la fase 1 del pla de desescalada. Les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre no viuen el mateix moment de pandèmia, ja que en la primera els indicadors augmenten lleugerament, mentre a les comarques ebrenques la tendència segueix a la baixa. A la demarcació tarragonina, Salut ha comptabilitzat 91 nous positius de Covid-19 i 2 defuncions, xifres que eleven el total des de l'inici de la pandèmia en 25.936 contagis i 757 defuncions per Covid-19.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La regió sanitària del Camp de Tarragona viu una calma tensa aquests dies de pandèmia. Mentre el risc de rebrot continua baixant fins als 126 punts, a poca distància del llindar de risc alt, els casos positius i la velocitat de propagació del virus continuen a l'alça. Les dades d'aquest divendres indiquen que hi ha hagut 79 nous positius de coronavirus, elevant la xifra a 20.610 contagis des de l'inici de la pandèmia. La velocitat de propagació del virus ja està en 0,77 i té una tendència clara a l'augment. A la regió sanitària s'ha hagut de lamentar una defunció per la malaltia. El nombre de persones ingressades a Tarragona, segons Salut, és de 115, i a tota Catalunya hi ha 418 pacients de coronavirus a l'UCI.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre es viu una situació molt diferent que al Camp de Tarragona. Amb menys casos de Covid-19, 12 nous aquest divendres, i una defunció, els indicadors epidemiològics de la velocitat de propagació del virus i el risc de rebrot continuen baixant. A l'Ebre, des de l'inici de la pandèmia, ja hi ha hagut 5.326 contagis i 120 defuncions i, ara, el risc de rebrot manté la tendència a la baixa i ja està en 126 punts —igual que al Camp—, mentre l'Rt segueix baixant fins al 0,76. Segons Salut, els hospitals ebrencs tindrien 33 ingressats de Covid.

A les ciutats de Reus i Tarragona, el Departament de Salut ha anunciat que es faran cribratges intensius voluntaris des d'aquest dissabte 5 de desembre. La situació epidemiològica a la capital del Baix Camp continua amb una tendència a la baixa amb un risc de rebrot de 138 i una velocitat de propagació del virus de 0,61. Els casos acumulats ja són de 5.662 i les defuncions 109. Segons Salut hi hauria 31 pacients ingressats per Covid. A Tarragona ciutat se segueix el camí de Reus. El risc de rebrot baixa fins als 117 i l'Rt és de 0,76. Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 4.586 casos i 137 defuncions. Segons Salut, actualment, hi ha 23 pacients ingressats en hospitals de Tarragona.


Comentaris