Una treballadora d'un CAP prenent la temperatura a dues persones

Diumenge 4: Nova accelerada de la Covid-19 a Tarragona amb 245 nous contagis i 4 defuncions més

Alerta vermella a les Terres de l'Ebre, on el risc de rebrot ja s'enfila als 468 punts

La pandèmia de la  Covid-19 està tornant a mossegar amb força a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Si les dades diàries que el Departament de Salut facilitava aquest dissabte no eren gens bones, les actualitzacions d'aquest diumenge, 4 d'octubre, són encara més preocupants. En només vint-i-quatre hores, a Tarragona s'han confirmat prop de  250 nous casos de contagi i quatre persones més han perdut la vida a causa del virus. La situació és delicada.

A les comarques del Camp de Tarragona  és on s'acumulen la gran majoria d'aquests nous positius, amb 198 infectats més i un balanç total de 7.070 casos de  Covid-19 des de l'esclat de la pandèmia. La situació hospitalària, però, no es desborda i en aquests moments hi ha 66 persones ingressades  als centres, 15 dels quals a les Unitats de Cures Intensives (UCI). No és un canvi significatiu respecte a ahir.

És al Camp de Tarragona on s'han registrat quatre noves defuncions, i ja són 433 les persones que han perdut la vida des del març, i el risc de rebrot torna a pujar en prop de deu punts respecte a ahir i se situa actualment en els 127 punts, una xifra seriosament elevada.

A les Terres de l'Ebre, l'alerta vermella és màxima amb un risc de rebrot de 468 punts, després de tornar a disparar-se ahir i créixer en prop de 20 punts en només un dia. A les comarques ebrenques s'han detectat  47 nous casos positius i ja són 1.758 les persones que s'han infectat des de la primavera, i avui no s'ha de lamentar cap víctima mortal. El nombre de defuncions  acumulades a causa del virus és de 65 persones. La pressió hospitarària actual a l'Ebre també és assumible amb sis persones ingressades, dues de les quals a les UCI.