Vacuna Covid.

Vigília de Reis dramàtica: 17 morts i tots els indicadors de Covid en augment a Tarragona

Les festes de Nadal passen factura oficialment i es confirma la tendència a l'alça de la pandèmia

Ningú podrà dir que no ens van avisar, i després d'un dilluns amb dades descafeïnades pel cap de setmana —però ja preocupants—, aquest dimarts la realitat s'ha imposat. La vigília de Reis no porta bones notícies a la demarcació de Tarragona i la relaxació durant les festes ja passa factura de forma contundent: a la regió de Tarragona avui s'han reportat 17 morts més per coronavirus i 353 nous contagis. Si a més a més mirem la resta d'indicadors sobre la pandèmia, veiem com clarament van a l'alça: més ingressos hospitalaris, més risc de rebrot, més velocitat de propagació i 408 persones a les UCI catalanes, 16 més que dilluns (segons Salut). No és un bon regal, però és el que 'havíem demanat' prenent-nos les reunions familiars i d'amics a la lleugera. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Així doncs, amb aquestes tràgiques dades, al Camp de Tarragona se sumen 31.872 positius de Covid-19 i 872 defuncions des del març. A la  regió sanitària de Tarragona  és, de nou, on s'han produït la gran majoria de contagis i morts, 270 i 15 respectivament, que deixen les dades acumulades en 25.521 positius i 742 morts. El risc de rebrot augmenta 61 punts i se situa als 616, amb una Rt de l'1,51. Els pacients Covid als hospitals tarragonins serien 212, segons Salut, i les persones vacunades pugen molt lleugerament a les 663ahir es van començar a injectar dosis a sanitaris—.

La ciutat de Reus torna a estar a l'ull de l'huracà i el risc de rebrot augmenta 232 punts respecte a ahir, retornant fantasmes del passat amb un risc del 940 i una Rt de l'1,90. Molt males notícies. Els positius acumulats son 6.692 i s'han reportat 5 nous morts per Covid, sumant-ne ja 150 des del març. Els pacients ingressats a l'Hospital Sant Joan de Reus serien 46, segons Salut, i les persones vacunades 165. A Tarragona ciutat el panorama tampoc és gaire esperançador: el risc de rebrot puja 197 punts des d'ahir i se situa als 774, amb una velocitat també molt alta de l'1,87. Les persones vacunades pugen a les 197 i als hospitals tarragonins hi hauria 30 ingressats per Covid, segons Salut.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la tendència és la mateixa. S'han reportat 83 nous positius i ja se n'acumulen 6.351, i per primer cop des de fa força dies hi ha hagut més morts, dos concretament, que augmenten la dada des del març en 130 defuncions. El risc de rebrot augmenta als 573 punts i la velocitat de propagació és del 2,00, molt alta. Segons Salut ara mateix als hospitals ebrencs hi hauria 28 ingressats per coronavirus, i les persones vacunades fins ara han estat 171.