Els casos de coronavirus segueixen augmentant a Tarragona.

La Covid-19 es marca un lleuger repunt a les comarques de Tarragona

Salut ha comptat 393 nous positius i 8 defuncions

La pandèmia a la demarcació de Tarragona és com una muntanya russa, quan veus que estàs a dalt i agafes la baixada, no t'esperes una nova pujada que ho faci més llarg i complicat. Després de confirmar-se la tendència a la baixa del risc de rebrot, ara ha agafat un petit repunt, en concret, a la regió sanitària del Camp de Tarragona. A més, també s'han confirmat un centenar més de casos positius que en les dades del dimecres i des de Salut n'han comptabilitzat 393 positius més. Pel que fa a les morts, també ha anat cap amunt la xifra i se n'han reportat 8 entre totes dues regions sanitàries, que deixen l'acumulat des del març en 20.260 casos i 606 defuncions.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària de Tarragona el risc de rebrot torna a pujar, mentre la velocitat de propagació del virus s'atura a la xifra marcada el dimecres. En aquest sentit s'ha elevat fins als 785 punts, mentre l'Rt es queda al 0,94. Els nous casos positius notificats en aquesta àrea han estat 322 i l'acumulat ja és de 15.998 positius i 526 morts, sis més que ahir. Segons el Departament de Salut, als hospitals tarragonins ara mateix hi hauria 240 ingressats —cinc més que dimecres— i 41 persones a l'UCI —una més.

A Reus, després de baixar, torna a pujar el risc de rebrot on continua sent el més alt a la demarcació, i es troba al 1.246. Així mateix, l'Rt també segueix el mateix camí i, tot i estar per sota de l'1, puja a 0,95. Els casos acumulats pugen als 4.342 i les defuncions augmenten a 76, mentre que a l'hospital reusenc hi hauria 69 ingressats i 12 persones a l'UCI segons les dades de Salut. A Tarragona ciutat els casos acumulats augmenten als 3.515 i les 111 morts, i el risc de rebrot també augmenta amb un 718, però l'Rt baixa molt lleugerament 0,89. Als hospitals tarragonins hi hauria 53 persones i 7 a l'UCI.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre continuen les bones notícies. El risc de rebrot fa un gran descens tot i continuar sent molt alt, amb un 678 i una velocitat de propagació del 0,86. Avui tornen a haver-hi dues defuncions, i ja s'acumulen 80 morts per la pandèmia. Els nous positius reportats han estat 71 i la xifra total de contagis és de 4.262 des del març. Finalment, segons Salut, als hospitals ebrencs hi ha ara mateix 63 persones ingressades i 14 a l'UCI.


Comentaris