13 morts i 353 positius per coronavirus, balanç actual a les comarques de Tarragona

La Covid-19 no dona treva a Tarragona i l'Ebre: 488 nous contagis i 10 morts

Des de l'inici de la pandèmia al març és de 21.224 positius de coronavirus i 620 persones que han perdut la vida

La pandèmia no dona treva i les xifres a la demarcació de Tarragona, no acaben de donar-nos bones notícies. Aquest dissabte, segons les dades del Departament de Salut, s'han notificat 488 nous contagis de la Covid-19 i 10 defuncions més. Amb aquestes noves dades la xifra acumulada des de l'inici de la pandèmia al març és de 21.224 positius de coronavirus i 620 persones que han perdut la vida a causa del virus. El risc de rebrot, tot i tenir una tendència a la baixa, encara està molt alt en totes dues regions sanitàries.

El Departament de Salut ha afegit a les dades d'aquest dissabte un nou mètode de comptabilitzar les persones que estan a les UCI catalanes. Des d'avui, les dades d'ingressats a UCI reporten la informació de llits de crítics de centres del SISCAT i centres privats, i per totes les mateixes regions sanitàries es dona la mateixa xifra.

A la regió sanitària del Camp de Tarragona les xifres no acaben de millorar i s'han sumat 390 nous contagis, acumulant ja 16.760 positius des de l'inici de la pandèmia, i s'han reportat 8 defuncions per la Covid-19, elevant la xifra total en 538. El risc de rebrot ha baixat fins als 770. Tot i això encara és molt elevat, mentre la velocitat de propagació continua per sota del desitjat u, del 0,95. Segons Salut, als hospitals tarragonins hi hauria ara mateix 227 ingressats per Covid.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre continuen amb tensió màxima i, en les últimes dades, s'han notificat 98 nous positius i 2 defuncions, elevant la xifra acumulada en 4.464 casos de Covid i 82 defuncions. La tendència del risc de rebrot continua a la baixa, tot i estar alta, i ara mateix està al 641. La velocitat de propagació del virus es manté en 0,85. Als hospitals ebrencs hi hauria 61 ingressats a planta.

A Reus, la situació continua sent molt preocupant. Ara mateix ja s'acumulen 4.551 positius de Covid i 79 defuncions, i continua amb un risc de rebrot altíssim, però que ha baixat en les últimes dades, del 1.191, amb una Rt del 0,96. A més, la pressió a l'hospital reusenc és màxima amb 63 ingressats, segons Salut

A Tarragona ciutat els casos acumulats des del març s'han disparat en els darrers dies i ja són 3.679 i 113 defuncions, les quals també han augmentat molt amb la segona onada. El risc de rebrot és alt, amb 750 punts i una Rt del 0,93 , i als hospitals hi hauria 48 ingressats pel virus, segons Salut.


Comentaris