El cèntric carrer de Monterols de Reus, ple de gent passejant i fent compres.

Tarragona registra 5 noves morts i 89 positius en coronavirus en les darreres 24 hores

Augmenta el risc de rebrot i la velocitat de propagació a Tarragona ciutat | Situació molt més estable a l'Ebre

Després de dues jornades sense cap defunció, les comarques de Tarragona han tornat a registrar 5 noves morts per coronavirus en les darreres 24 hores. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut en el balanç d'aquest dimarts, 8 de desembre, s'han sumat un total de 89 nous casos de Covid-19 a la demarcació. Des de l'inici de la pandèmia, ja són 26.230 casos acumulats i 768 defuncions. Pel que fa al risc de rebrot, hi ha una clara diferència entre les Terres de l'Ebre, on baixa progressivament dia rere dia, amb el Camp de Tarragona, on després d'unes setmanes a la baixa, ha frenat. Pitjor pronòstics a Tarragona ciutat, on l'Rt torna a sobrepassar l'1 i se situa en 1,08 i el risc de rebrot puja fins als 150 punts.

Si desglossem les dades per regions sanitàries, el Camp de Tarragona és la zona amb més incidència de la Covid-19. Aquest dimarts s'han registrat 78 nous casos i 5 defuncions, que eleven la xifra d'acumulats a 20.865 positius i 648 defuncions des del març. El risc de rebrot al Camp de Tarragona es manté en 123 punts, mentre que la velocitat de reproducció del virus (Rt) puja 3 centèsimes i se situa en 0,89. Respecte els pacients ingressats als hospitals del Camp, aquest dimarts se'n registren 117 (-1), segons Salut. Pel que fa a les persones ingressades a les unitats de cures intensives (UCI), Salut tan sols dona les dades a nivell de Catalunya, i aquest dimarts se'n registren 386 (-9).

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Puja l'Rt i el risc de rebrot a Tarragona ciutat

Pel que fa a la situació a les ciutats de Reus i Tarragona, en aquests moments es troben immerses en els cribratges intensius de Salut, que van començar dissabte passat i s'allargaran fins al dia 11. A la ciutat de Reus el risc de rebrot baixa aquest dimarts fins als 141 punts (-7), però la velocitat de propagació del virus augmenta fins a 0,85 (+0,12). Els casos acumulats ja són de 5.714 i les defuncions 115. Segons Salut hi hauria 35 pacients ingressats per Covid. A Tarragona ciutat el risc de rebrot puja fins als 150 punts (+38), i l'Rt augmenta torna a superar l'1 i se situa en 1,08. Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 4.654 casos i 139 defuncions. Segons Salut, actualment, hi ha 21 pacients ingressats en hospitals de Tarragona.

Situació molt més estable a l'Ebre

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, la situació està molt més estabilitzada. Salut ha informat que s'han registrat 11 nous positius per coronavirus i cap nova defunció, amb un total acumulat de 5.365 contagis i 120 morts des de l’inici de la pandèmia. A la regió sanitària ebrenca el risc de rebrot segueix caient i se situa en els 77 punts (-11), amb una Rt de 0,65 (-0,02). Segons el Departament de Salut, als hospitals de l’Ebre hi hauria, ara mateix, un total de 31 pacients ingressats per la Covid-19 (-1).


Comentaris