Metge al cribratge de Reus.

Coronavirus a l'alça a Tarragona: set defuncions, risc de rebrot disparat i més ingressos hospitalaris

Reus és una de les ciutats amb el risc de rebrot més alt de Catalunya

Tots els indicadors van a l'alça. Les festes de Nadal es deixen notar dia rere dia en les dades sobre la pandèmia a la demarcació de Tarragona, a l'espera dels efectes de l'últim dia de 'reunions socials', el dia de Reis, i avui ja han deixat set defuncions més i 424 nous contagis a la demarcació de Tarragona, pel que des del març ja s'acumulen 32.982 positius de Covid-19 i 891 morts

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A més a més, tots els indicadors pugen, pel que s'espera que el pitjor encara estigui per arribar. El nombre d'ingressos hospitalaris per Covid a tota la demarcació és avui de 254, i les persones a l'UCI a tot Catalunya augmenten en 12 més des d'ahir, situant-se a les 429. Pel que fa al nombre de vacunats, la xifra total al Camp de Tarragona és de 3.148.

Per regions sanitàries, a Tarragona és on s'han tornat a reportar totes les defuncions (7), i des de l'inici de la pandèmia ja n'hi ha hagut 761. Els nous contagis detectats han estat 318 i se n'acumulen ja 26.398. El risc de rebrot continua augmentant i ja se situa per sobre dels 700 punts, concretament als 720, amb una velocitat de propagació de l'1,54, la mateixa que dijous. La pressió hospitalària també puja amb set pacients més amb Covid i ja en son 222 en tots els hospitals tarragonins, mentre que el nombre de vacunats a la regió sanitària tarragonina és de 2.158.

Risc de rebrot desbocat a Reus

La ciutat de Reus torna a ser un dels punts calents del coronavirus a Catalunya i el risc de rebrot es troba desbocat, amb 103 punts més que ahir, i es troba ja als 1.148 punts amb una Rt del 2,07. El nombre de contagis des del març és de 6.891 i de morts 151, un més que ahir. A l'hospital reusenc hi hauria, segons Salut, 50 pacients ingressats per coronavirus, i el nombre de persones que han rebut la dosianticovid és de 543. 

A la capital del Tarragonès els positius sumats des del març son 5.998 i les defuncions147. El risc de rebrot també és molt alt, 992 punts (+96), i la velocitat de propagació també augmenta fins al 2,08. Segons Salut, als hospitals de la ciutat de Tarragona hi ha 40 persones ingressades per Covid i 635 persones que ja han estat vacunades.

La regió sanitària de les Terres de l'Ebre no ha reportat cap nova defunció i es mantenen en 130 els morts per coronavirus des del març, mentre que els contagis han augmentat amb 106 nous positius i ja n'hi ha hagut 6.584. El risc de rebrot puja fins als 737 punts i l'Rt se situa al 2,00. Segons Salut hi ha 32 persones ingressades per coronavirus als hospitals ebrencs i 990 persones ja han rebut la vacuna.