Primera capital mundial que decreta un nou confinament només tornar de vacances

Les comarques de Tarragona registren 4 noves morts i 302 casos positius de la Covid-19

Des de l'inici de la pandèmia al març és de 21.526 positius de coronavirus i 624 persones que han perdut la vida

El Departament de Salut ha reportat un dia més les xifres de la Covid-19 a les comarques de Tarragona. En les últimes hores, la pandèmia ha causat 302 nous contagis entre totes dues regions sanitàries i, des de l'inici al mes de març, ja se n'acumulen 21.526 positius. Pel que fa a les defuncions, se n'han reportat 4 i ja han perdut la vida 624 persones a causa del coronavirus. El risc de rebrot continua baixant, tot i ser molt alt, i la velocitat de propagació del virus està per sota de l'u.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El Departament de Salut ha afegit a les dades d'aquest dissabte un nou mètode de comptabilitzar les persones que estan a les UCI catalanes. Des d'avui, les dades d'ingressats a UCI reporten la informació de llits de crítics de centres del SISCAT i centres privats, i per totes les mateixes regions sanitàries es dona la mateixa xifra: 562.

A la regió sanitària del Camp de Tarragona, Salut ha comptabilitzat un total de 235 nous contagis, una xifra molt més baixa que les d'ahir que n'hi havia 390, i ja s'acumulen 16.995 des de l'inici de la pandèmia. En les dades del diumenge s'han reportat 2 defuncions per la Covid-19, elevant la xifra total en 540. El risc de rebrot continua amb la línia cap a baix i se situa en 736. Tot i això encara és molt elevat, mentre la velocitat de propagació continua per sota del desitjat u, del 0,93. Segons Salut, als hospitals tarragonins hi hauria ara mateix 226 ingressats per Covid.

L'alta pressió assistencial a les Terres de l'Ebre està portant les primeres conseqüències en els centres sanitaris ebrencs. Salut ha començat a derivar els primers pacients als hospitals del Camp de Tarragona per l'alta ocupació del Verge de la Cinta de Tortosa. Pel que fa a les xifres, hi ha hagut 67 nous positius i 2 defuncions, elevant la xifra acumulada en 4.531 contagis de Covid i 84 defuncions. El risc de rebrot torna a registrar un gran descens i ja està en 607. La velocitat de propagació del virus es manté en 0,85. Als hospitals ebrencs hi hauria 55 ingressats a planta, segons les dades de Salut. 

A Reus, la situació continua sent molt preocupant. Ara mateix ja s'acumulen 4.610 positius de Covid i 80 defuncions, i continua amb un risc de rebrot altíssim, però que ha baixat en les últimes dades, del 1.095, amb una Rt del 0,93. A més, la pressió a l'hospital reusenc és màxima amb 58 ingressats, segons Salut

A Tarragona ciutat els casos acumulats des del març s'han disparat en els darrers dies i ja són 3.729 i 114 defuncions, les quals també han augmentat molt amb la segona onada. El risc de rebrot és alt, amb 732 punts i una Rt del 0,94 , i als hospitals hi hauria 54 ingressats pel virus, segons Salut.


Comentaris