Una infermera fent la prova del coronavirus a una pacient

Covid-19: 29 nous contagis a Tarragona i una nova víctima mortal a l'Ebre

La tendència de nous casos sembla desaccelerar | Els risc de rebrot a l'Ebre comença a minvar

Després d'un dissabte preocupant on es van detectar prop de 80 nous positius per coronavirus a les comarques de Tarragona, el Departament de Salut ha fet públiques les dades de les darreres 24 hores i aquestes marquen una tendència molt més prudent al territori. Aquest diumenge, 9 d'agost, s'han confirmat 29 nous contagis al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, que fan pujar el balanç total a les 3.636 persones positives, i s'ha hagut de lamentar una nova defunció a les Terres de l'Ebre.

Una vintena d'aquests nous casos positius corresponen a l'àrea del Camp de Tarragona, i els nou restants s'han produït a les Terres de l'Ebre. Amb la nova defunció, ja són 450 les víctimes mortals que la pandèmia ha deixat al territori des que va fer eclosió a mitjans del mes de març. En paral·lel, també cal considerar una persona més ingressada als hospitals de la zona (ara en són 23) i una persona més a la UCI (ara en sumen 7 en total) en comparació amb la darrera actualització diària.

Tarragona consolida el risc de rebrot moderat amb 20 nous positius

Les dades al Camp de Tarragona segueixen mantenint una tendència estable i el risc de rebrots es manté moderat, als 58 punts, en una xifra pràcticament idèntica a la del dia anterior. Ja són 2.867 les persones que s'han infectat a les comarques del Camp i 394 les que han perdut la vida a causa del virus. Ara mateix, els hospitals tarragonins es troben lluny del col·lapse amb 12 pacients ingressats a planta i altres 3 a la Unitat de Cures Intensives.

Una nova defunció a l'Ebre i un nou pacient que entra a la UCI

A les Terres de l'Ebre, el risc de rebrots es manté en una taxa molt elevada i d'alerta màxima, però les darreres 24 hores han marcat un retrocés important. Si aquest dissabte se superaven els 150 punts, un dels barems més elevats del país, aquest diumenge ja baixa fins als 138 punts, un marge encara molt elevat però que sembla iniciar una tendència favorable. A dia d'avui, l'Ebre compta amb 769 positius, lamenta 56 defuncions i els seus hospitals sumen 11 pacients ingressats a planta i altres 4 a les UCI del territori.


Comentaris