Imatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus

Les comarques de Tarragona registren 290 nous positius per coronavirus i una defunció

El risc de rebrot baixa dels 700 punts a la regió sanitària del Camp i l'Rt cau fins al 0,83 a les Terres de l'Ebre

El Departament de Salut ha reportat un dia més les xifres de la Covid-19 a les comarques de Tarragona. En les últimes hores, la pandèmia ha causat 290 nous contagis entre totes dues regions sanitàries i, des del mes de març, ja se n'acumulen 21.816. Pel que fa a les defuncions, se n'ha comunicat una i ja han perdut la vida 625 persones a causa del coronavirus a la demarcació. El risc de rebrot continua baixant, tot i ser molt alt, i la velocitat de propagació del virus segueix per sota de l'u.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

578 pacients a l'UCI arreu de Catalunya

Des de dissabte, Salut ha afegit a les dades un nou mètode de comptabilitzar les persones ingressades a les UCI catalanes. Ara, les dades de pacients UCI reporten la informació de llits de crítics de centres del SISCAT i centres privats, i per totes les regions sanitàries es reporta la mateixa xifra, que avui se situa en 578.

El risc de rebrot baixa dels 700 punts al Camp de Tarragona

A la regió sanitària del Camp de Tarragona, el Departament de Salut ha comptabilitzat un total de 245 nous contagis, una xifra similar a la d'ahir (235), i ja se n'acumulen 17.240 des de l'inici de la pandèmia. Les dades d'avui dilluns no reporten cap defunció per Covid-19 a les comarques tarragonines, i la xifra total acumulada es manté en 540. El risc de rebrot continua amb una tendència a la baixa i se situa en 698 (-38) i la velocitat de propagació es manté per sota del desitjat u, amb una taxa de 0,91. Segons Salut, als hospitals tarragonins hi hauria ara mateix 233 persones ingressades per coronavirus (+7).

L'alta pressió assistencial a les Terres de l'Ebre està portant les primeres conseqüències en els centres sanitaris ebrencs. Salut ha començat a derivar els primers pacients als hospitals del Camp de Tarragona per l'alta ocupació del Verge de la Cinta de Tortosa. Pel que fa a les xifres, hi ha hagut 45 nous positius i 1 defunció, elevant la xifra acumulada fins als 4.576 contagis de Covid-19, amb 85 defuncions totals. El risc de rebrot torna a registrar un gran descens i es troba ara en 576 (-31). La velocitat de propagació del virus baixa fins a 0,83. Als hospitals ebrencs hi hauria 55 ingressats a planta, segons les dades de Salut. 

El risc de rebrot, altíssim a Reus

A Reus, la situació continua sent molt preocupant. Ara mateix ja s'acumulen 4.687 positius de Covid-19 (+77) i 80 defuncions, i la ciutat continua amb un risc de rebrot altíssim, de 961, amb tendència a la baixa, i una Rt del 0,87. A més, la pressió a l'hospital reusenc és màxima amb 57 ingressats (-1), segons Salut. A Tarragona ciutat els casos acumulats de coronavirus des del març s'han disparat durant els últims dies i ja són 3.729 (+69), amb 114 defuncions. El risc de rebrot és alt, amb 740 punts (+8) i l'Rt és del 0,96. Als hospitals tarragonins hi hauria, ara mateix, 59 persones ingressades pel virus (+5).


Comentaris