Tres defuncions i 41 nous contagis de Covid-19 a les regions sanitàries de Tarragona i l'Ebre

Els nous casos positius han baixat dràsticament però han tornat les morts

Aquest dimecres, 9 de setembre, les dades del Departament de Salut sobre l'emergència sanitària a la demarcació de Tarragona deixen un gust agredolç. Per una banda, els nous positius de Covid-19 han baixat dràsticament respecte als últims dies, però han hagut de lamentar-se noves defuncions. Concretament, aquest dimecres s'han sumat 41 nous positius entre Tarragona i l'Ebre i 3 defuncions, dues d'elles a Reus i una a Tarragona. Així doncs, el recompte total de contagis des del març és de 6.350 i les morts per coronavirus pugen a les 469.

Per regions sanitàries, a la de Tarragona és on s'ha produït la majoria de nous positius amb 36 més, el que deixa la xifra de casos acumulats en 5.185. Les defuncions augmenten a les 405 després que s'hagin sumat tres noves morts pel virus. Els ingressos baixen lleugerament i, segons Salut, en aquests moments hi hauria 74 persones als hospitals tarragonins i 10 a la Unitat de Cures Intensives. Finalment, el risc de rebrot baixa i se situa al 179,66 i la Rt es troba al 0,94.

Tres morts repartides a Reus i Tarragona

A Reus el risc de rebrot ha tornat a baixar i està al 297,85 i l'Rt al 0,97. Ha estat a la capital del Baix Camp que s'ha hagut de lamentar dues noves defuncions per coronavirus aquest dimecres, i els casos acumulats des de l'inici de la pandèmia ja son 1.206 i 56 morts. Segons Salut ara mateix a l'hospital reusenc hi hauria 34 persones ingressades i 3 a l'UCI, sent aquest el centre sanitari que es troba amb més pressió ara mateix a la demarcació. Cal tenir en compte que, a més, hi ha 2 brots de coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus, a les plantes de Medicina Interna i al Sociosanitari. També hi ha un brot al CUAP Sant Pere que afecta metges, infermers i personal, les últimes xifres apuntaven a 8 contagis.

A la ciutat de Tarragona de moment la situació està estable, tot i que no s'ha d'abaixar la guàrdia. El risc de rebrot és alt i està al 114,58 amb una Rt d'1,04. Des del març s'han registrat 566 positius de Covid-19 i 47 defuncions, una més que ahir, i és que és aquí on s'ha reportat la tercera mort d'aquesta jornada. Als hospitals tarragonins hi hauria segons el Departament de Salut 2 ingressats i 2 persones a l'UCI.

Situació bona a l'Ebre

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre les coses van molt millor, lluny d'aquelles setmanes de més pressió. Avui s'han reportat 5 nous positius que deixen l'acumulat en 1.165 des del març. No s'ha hagut de lamentar cap nova mort i el total està en 64 persones que han perdut la vida. El risc de rebrot continua baixant i se situa al 42,29 amb una Rt també molt baixa, del 0,53. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi ha 9 persones ingressades i 1 a l'UCI.

"Limitar els preus del lloguer d'habitatges: solució o problema?" "Les escoles de la Diputació, a punt per l'inici del curs més atípic de la història"