Cauen els desnonaments a Tarragona aquest 2019, però tornen a superar el miler de famílies afectades

Les dades encara no són definitives, a expenses dels darrers tres mesos | És un 23,7% menys que l'any anterior
Els desnonaments han caigut també en el tercer trimestre del 2019 | Cedida

El nombre de desnonaments consumats a les comarques de Tarragona han baixat aquest 2019 de forma considerable respecte a l'any anterior, però no per això signifiquen una realitat minimitzada o marginal. En aquesta línia avançaven les dades parcials del primer semestre del curs i ara ho refermen les estadístiques oficials, també parcials, del tercer trimestre —entre juliol i setembre— d'aquest 2019. Les ha fet públiques aquesta setmana el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Un total de 1.053 famílies tarragonines han estat desnonades entre el gener i el setembre, xifra que suposa una baixada del 23'7% respecte al mateix període del 2018. El descens, però, s'accentua en aquests darrers mesos: després de desnonar 412 famílies durant el primer trimestre de l'any i 406 més durant el segon, el tercer trimestre ha comportat 235 noves famílies al carrer. És prop d'un 30% menys que en els mateixos mesos de l'any anterior.

La majoria de les famílies desnonades, per no pagar les mensualitats del lloguer

La plataforma anti-desnonaments s'ha consolidat com el gran atzucac de la qüestió des de fa anys | ACN

Totes les dades apunten a què la xifra definitiva amb què es tancarà l'any quedarà molt lluny de les 1.822 famílies desnonades de l'any passat. És previsible que baixi també dels 1.577 desnonats del 2017, l'any amb menys casos de tota la dècada. No obstant això, les més de 1.000 noves famílies afectades són una dada considerable a tenir en compte a la demarcació del sud de Catalunya.

Dos de cada tres casos de desnonament d'aquest darrer trimestre corresponen a famílies que no han pogut pagar les mensualitats del lloguer, mentre que les històries causades per impagaments d'hipoteca són minoritàries en comparació (56 dels 235 casos registrats).

L'informe, a més, també recull les dades d'ocupacions il·legals que s'han produït aquest 2019, una xifra que actualment puja als 81 casos denunciats. Una cinquantena d'ells encara es troben a tràmit, mentre que en els darrers tres mesos s'han produït disset noves ocupacions al marge de la legalitat, sempre segons la informació de què disposa el Consell General del Poder Judicial.

També et pot interessar

"🎓«Por, angoixa i assetjament»: l'experiència del col·lectiu 'URV Plural'" "🎞La ciutat convertida en plató: les pel·lícules i anuncis gravats a TGN"