Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

La llar privada Nou Esplai de Salou, tancada per coronavirus

Es registren 1.760 positius en els últims 10 dies als centres educatius

El nombre de grups escolars confinats per Covid-19 és de 925, 172 més que aquest dijous. Segons les dades del Departament d'Educació, són el 1,28% del total. Hi ha 23.010 persones confinades, 4.233 més que en el balanç anterior: 21.891 alumnes, 1.057 docents i personal d'administració i serveis i 62 de personal extern. En els darrers 10 dies s'han confirmat 1.760 positius, 1.548 alumnes, 195 docents i personal d'administració i 17 de personal extern. Els positius acumulats són 33.163, 334 més que en el balanç anterior. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha un, la llar privada Nou Esplai de Salou.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La tornada a l'escola serà l'11 de gener

La Covid-19 i, la previsió de contactes no comuns durant les festes de Nadal, han previst un retorn més tard del plantejat en un primer moment. En aquest sentit, el departament d'Ensenyament, recoltzant-se amb les recomanacions de Salut, ha informat que el retorn a les aules després de Nadal serà l'11 de gener en lloc del dia 8, tal com estava previst. 

Aquesta mesura és vital per separar més les trobades familiars del retorn a les classes. Així doncs, l'objectiu de la mesura és clar i, tal com s'ha superat el límit sobre el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus, el Govern ha reaccionat amb retardar la tornada als centres per evitar rebrots a les aules.