Cambrils, el Vendrell i Tarragona mantenen els habitatges més cars de la demarcació

El preu mitjà de l'habitatge a la regió de Tarragona és de gairebé 1.300 euros per metre quadrat | La mitjana a Catalunya i Espanya és molt més alta
Imatge d'arxiu d'un balcó que reflecteix el mercat de l'habitatge a la demarcació de Tarragona | Cedida
 

El preu mitjà dels habitatges ha pujat notablement arreu de Catalunya durant el primer trimestre del 2019, però la demarcació de Tarragona aguanta l'embranzida i l'augment és anecdòtic. És la conclusió bàsica que es desprèn de les darreres dades que ha fet públiques el Ministeri de Foment aquest dijous, 23 de maig. El preu mitjà dels habitatges al territori és molt més baix que les mitjanes catalana i espanyola, tal com confirma l'estadística.

El preu mitjà de l'habitatge a Catalunya ha pujat a poc més de 2.000 euros per metre quadrat, un augment de gairebé el 6% respecte a l'any passat. Arreu d'Espanya, el preu mitjà és de més de 1.600 euros per metre quadrat en el cas d'habitatges nous, i de gairebé 1.900 en els que tenen més de cinc anys d'antiguitat. A la demarcació de Tarragona, no obstant això, la mitjana total és de 1.279 euros per metre quadrat, una xifra gairebé idèntica al darrer trimestre del 2018 però un 1'4% més alta que fa exactament un any.

El preu mitjà dels habitatges a la ciutat de Tarragona, més econòmic que a Barcelona i Girona

Les dades del govern espanyol alerten que ja són setze trimestres seguits de pujada de preus: des de mitjans de l'any 2015. La demarcació de Tarragona manté una mitjana de preus més econòmica que Barcelona i Girona, i només supera els preus de l'habitatge de la zona de Lleida. De fet, la tendència és exactament igual a l'hora de quantificar els habitatges nous (menys de cinc anys d'antiguitat) dels que no ho són: 1.500 i 1.270 euros per cada metre quadrat, respectivament, a la nostra demarcació. En ambdós casos, els preus han pujat respecte al primer trimestre del 2018.

Quant al preu mitjà dels habitatges per localitat, cal matisar que l'estadística només recull les dades de les poblacions amb més de 25.000 habitants. El municipi on és més car cada metre quadrat d'habitatge és Cambrils (1.670€), seguit de lluny del Vendrell (1.265€) i la ciutat de Tarragona (1.184€). Per darrere es troba el cas de Reus (1.014€), i l'exemple més econòmic és Tortosa (824€). Cap dels cinc municipis varia els preus de forma significativa respecte a l'any passat.

També et pot interessar

"ATENCIÓ: La zona de Tarragona que perdrà més població durant els pròxims 10 anys" "IMPORTANT: La URV descobreix un gran avenç sobre diabetis i malalties del cor"